Ufuk IRGAŞ

Harran Kebap, İzmir Yolu’nda bulunan Acıbadem Hastanesi arkasında sadece Urfa lezzetlerini değil, aynı zamanda düzenlediği sıra geceleri ile Urfa örf ve adetlerini de Bursa halkına tanıtan, Urfa Kültürü’nü Bursa’da yaşatan bir işletme. Bir kültür elçisi olarak hizmet veriyorlar adeta.İşletmeci Ahmet Cengiz ve kardeşlerinin hep birlikte dizayn ettiklerimekân, otantik dekoru, oturma grupları, Urfa sıra geceleri türküleri seslendirerek renklendirdikleri, sözle tarif edilemeyecek bir mekân. Misafirleri de isterse eldivenleri ellerine takıpçiğ köfte yoğurmayı öğreniyor. Mekânda bayanlar için otantik kıyafetler dahi unutulmamış. İşletmede mekâna özel menüde Harran Special, künefe ve diğer tatlı çeşitleri, salatalar, turşu çeşitleri, çorbalar, kebap ve ızgaralar, lahmacun ve pide çeşitleri yine buraya özel sunum ile takdim ediliyor.

TARLADAN SOFRAYA TAZE TAZE
Ayrıca İşletmeci Ahmet Cengiz imkânsız gibi görünenleri başarmış bir iş adamı. Bursa’da şehrin ortasında, sitelerin, yüksek binaların arasındaki 4 dönümlük tarlada yetiştirdiği patlıcan, biber, marul vb. sebzeleri salata ve turşularında kullanıyor, gerektiğinde mutfağında pişirilip müşteriye taze taze servis ediliyor. Müşteriler hem kebaptaki sebzeleri hem de turşuları dalından doğal haliyle afiyetle tüketmenin mutluluğunu yaşıyor. Restoranın turşuları büyük beğeniyle karşılanırken, dileyen müşteriler istedikleri kadar turşu da satın alabiliyor.

TÜRKÜLER KARDEŞLİK İÇİN
Bir taraftan misafirlerin hep bir ağızdan söyledikleri yöresel ezgiler seslendirilirken, diğer taraftan bu mekânın özel special menüsü olan lahmacun, içli köfte, kebap çeşitleri, tatlı olarak künefeler yenilip çaylar ve Urfa’ya has dibek kahveler içiliyor. Türküler hep bir ağızdan dostluk ve kardeşlik eşliğinde söyleniyor. Sesine güvenen, mikrofonu alıp türkülere eşlik ediyor. Sıcak, sımsıcak bir ortam var bu mekânda.

ÇİĞ KÖFTEYİ SİZ YOĞURUN 
İşletmeci Ahmet Cengiz’in alt kat tamamen müşterileriyle dolu olduğu halde, üst kattaki Urfa Şark Salonu’nda geceye renk katmak, misafirleriyle ilgilenmek ve çiğ köfte yoğrulmasına eşlik etmek için yere kurulan sofraya ustalarla birlikte bağdaş kurup oturması hayranlık uyandırıyor. Başta geceyi düzenleyenler olmak üzere, misafirleri ortaya davet ederek,  yere oturularak hep bir ağızdan söylenen türküler içinde hazırlanan çiğ köftenin tadına doyum olur mu? Hele çiğ köfte yoğrulurken izlemek bile çok keyifli, çiğ köfte kıvama gelince tepsi ters çevriliyor eğer düşmüyorsa tepsiden çiğ köfteniz kıvama gelmiş demektir. Bol yeşillikle, hızlı bir şekilde masalara servis edilen çiğ köftenin tadı damaklarda kalmakta. Türküler hep bir ağızdan söyleniyor. Sesine güvenen mikrofonu alıp türkülere eşlik ediyor. Samimi, eğlence ve lezzetin birleşimi bir gece yaşatıyor Harran Kebap.

SAMİMİ VE SICAK
İşletmeci Ahmet Cengiz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bursa ve bölgesinde kalite ve Harran Kebap isminin hakkını verebilmek için son derece titiz davranıyoruz. Veteriner kontrollü, 250 Kg’ı geçmeyen süt danalar, helal gıda sertifikalı organik ürünler ile hizmet ediyoruz. İsot, turşu ve birçok malzeme Urfa’daki kardeşlerimden geliyor. Hijyene çok önem veriyoruz” dedi. Menünün çeşidi ve uygun fiyatlara da çok şaşıracaksınız. 

Meslektaşımız İzzet Günay da mekânın sürekli müşterilerinden.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım