Özkan YILDIRIM

Bursa Uludağ Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü Basın ve Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Girgin ile öncelikle yeni sezon hedeflerini masaya yatırdığımız güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. “Öncelikli amacımız Bursa ve Bursa futboluna hizmet etmek, futbolcular yetiştirmektir” diyen Girgin, vatandaşın kulüp için yaptığı futbolcu fabrikası benzetmesinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

Yeni bir heyecan… Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?
2013 yılında kurulmuş olan Bursa Uludağ Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü, Başkanımız Kemal Güler’le birlikte güzel bir ivme yakalamış ve bu seviyelere gelmiştir. Uludağ Yıldızspor’un amacı öncelikle Bursa ve Bursa futboluna hizmet etmek futbolcular yetiştirmektir. Biz kulüp olarak antrenman sahamız olsun, konaklama tesislerimiz olsun diğer donatılarla birlikte oldukça şanslı olduğumuzu düşünmekteyim. Bu bağlamda bu güzel tesisleri kulübümüze kazandıran sayın başkanımız Kemal Güler’e Bursa futbolu ve sporu açısından teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben de Mehmet Girgin olarak önceki dönemlerde Karacabeyspor’da olsun, Mustafakemalpaşaspor’da olsun ve sonrasında İnegöl’de olsun edinmiş olduğum tecrübe ve birikimleri yeni sezonda Uludağ Yıldızspor için sarf edeceğim. Bu doğrultuda yeni sezonumuzu geçtiğimiz hafta başkan, yönetim kurulu üyelerimiz ve futbolcu kardeşlerimizin katılımıyla kurbanımızı keserek dualarla açtık. Bu bağlamda kazasız, belasız başarılarla dolu bir sezon olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.
Peki, Mehmet Bey yeni sezondaki hedefleriniz neler olacak?
Yeni transfer ettiğimiz kardeşlerimizle birlikte alt kategorilerdeki arkadaşlarımızdan da azami oranda faydalanarak, dediğim gibi öncelikle Bursa futboluna yeni oyuncular kazandırmak olacak. Sonrasında A takımımızı ilk 5 yıllık süreçte 3. Lig’e çıkarmayı hedeflemekteyiz, diğer bütün altyapı kategorilerinde her zaman iddialı olduğumuzu söylemek isterim.

BİRÇOK SPOR DALINDA
Uludağ Yıldızspor bu yıl hangi kategorilerde mücadele edecek acaba?

Yeni sezonda Hüseyin Tunç, Gürhan Oruç, Şenol Aydemir Ve Hakkı Akman hocalarımızın nezaretinde U-19 ve U-14 Elit Lig’de, A Takımı 1.Küme’de, U-11,U-12,U-13,U-15 ve U-16 takımları ise klasman gruplarında mücadele edeceğiz.

Bizlere Uludağ Yıldızspor’un gelecek hedefleriyle ilgili neler söylemek istersiniz?
Önümüzdeki yıllarda basketbol, hentbol, yüzme branşları olmak üzere, daha başka spor dallarında da mücadele etmeyi amaçlamaktayız. Böylelikle futbol haricinde de Türk sporuna yeni oyuncular yetiştireceğiz.
 

Bursaspor Kulübü, Mustafa Bozbey için tebrik mesajı yayımladı Bursaspor Kulübü, Mustafa Bozbey için tebrik mesajı yayımladı

Mehmet Bey, son olarak neler söylemek istersiniz?
Sayın Başkanımız ve yeni yönetimimizle birlikte yeni sezonun hayırlar ve başarılar getirmesini öncelikle temenni ediyorum. Sakatlık yaşamadan, sıkıntılarla karşılaşmadan bir sezon geçirmemizi ve mücadele edeceğimiz tüm kulvarlarda başarılı sonuçlar almamız dileğiyle; yeni sezonun Bursa ve Türk futbolu açısından güzel geçmesi temennisiyle bütün kulüplerimize başarılar diliyorum.