Özkan YILDIRIM

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Öncelikle muhtarım, bizleri ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrar Erikli mahallemizdeki bu güzel mahalle konağında konuk ettiğiniz  için teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Erikli’de çalışmalar nasıl ilerliyor?  Eksiklikler var mı?  Bunlarla ilgili bizlere bilgi verir misiniz acaba.?

ERİKLİ’DE YAŞAYANLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Elbette, memnuniyetle öncelikle  başta Mahalle sakinlerimiz olmak üzere komşu mahallelerde Bursa'da yaşayan herkes  güzel bir bayram geçirmiştir diye özellikle dileklerimi iletmek isterim. Erikli Mahallesi'nde yaşayan Mahalle sakinlerine öncelikle her zamanki gibi teşekkürlerimi iletmek isterim, her zaman bizim yanımızda yer aldılar bizi oylarıyla desteklediler. Biz de onların daha rahat edebilmesi için daha huzurlu bir yaşam standardına ulaşmaları için uğraşıyoruz, çabalıyoruz.. Emin olun Erikli'de yaşayan herkes her şeyin en güzeline layık. Durum böyle olmuş olmasına rağmen maalesef ama maalesef demek istiyorum Erikli  Mahallesinde  ulaşımla ilgili sıkıntılar giderilebilmiş değil.

ERİKLİ CADDESİ’NİN YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ LAZIM

Erikli Caddesi tam 6 mahallenin yükünü çekiyor. Bu yüzden ne oluyor? Erikli Caddesi günün birçok zaman kesiminde kitleniyor. Ankara yolundan Hacivat Köprüsü'nün , çevik kuvvetin oradan çınarların olduğu bölgeden  mahalleye bir giriş verirse, hem  Erikli Caddesi'nin yükü hafifleyecek hem oradan içeriye giriş verilmesi durumunda 1.Eğriyol  caddemizde  canlanmış olacak. Orası çalışmış olması durumunda biraz üst tarafta okullar var Temizlik İşleri Müdürlüğü var oradan geçerek  Kaplıkaya’ya insanlarımız sürücüler geçebilirler. Bağlaraltı, Fidyekızık , Balaban, 75 Yıl bütün mahalleler o yolu  kullanabilirler. Ve böylelikle Erikli Caddesi rahatlamış olur, yoğun trafik bu açılacak olan yeni caddeye kaymış olur, böylelikle oradaki o  caddede bir canlılık sağlanacaktır  diye tahmin ediyorum. Bu konuyla ilgili değerli başkanlarımızdan o yoldan da mutlaka mahallemize giriş  ve böylelikle üst mahallelerle bağlantı sağlanabilecek yolun açılmasını ümit ettiğimi ayrıca belirtmek istiyorum.

EFLAK CADDESİ-ERDOĞAN CADDESİ PROBLEMİ BÜYÜK SIKINTI

Diğer  önemli konu, Eflak Caddesi- Erdoğan Caddesi problemi. Allah'ını severseniz  ben Kestel tarafından ya da Otosansit tarafından buraya geleceğim zaman o sokağa giriyorum bu sokağa giriyorum ,ara sokaklardan geçerken gerçekten büyük sıkıntı yaşıyorum. Bunu herkes yaşıyor. Veyahut gideceğim Ankara Caddesi'nden 2 kilometre 3 kilometre sonra  polis Okulu'nun oradan “u” dönüşü  yapıp mahalleye gireceğim. Bunlardan bu sıkıntılardan mutlaka halkımızı kurtarmamız lazım. Yine bu Erikli mahallemiz başta olmak üzere çevredeki 6 mahallemizin  buradan terminale giden bir aracı yok. Bütün üst mahallelerden dağ kenarlarındaki yaşayan insanlar bile  aşağıya kadar Ankara Yoluna   inmeleri gerekiyor istedikleri yere gidebilmeleri için.

6 MAHALLENİN DERDİ AYNI

Onu bırakın Hamitler Mezarlığı’na ,Erdoğanköy Mezarlığı’na da yine herhangi bir vesait yok Mahallemizden çevre mahallelerden. Bunun yanı sıra en önemlisi de Şehir Hastanesi’ne  ulaşımla  ilgili sıkıntı yaşanıyor. Erikli Mahallemizden, çevre mahallelerden  Şehir Hastanesi'ne giden bir araç ,vesait yok. Benim burada 70 yaşında, 80 yaşında ,90 yaşında yaşayan amcalarımın,  annelerimin  o araçtan o araca, o araçtan bu araca, ondan öteki  aracaüç  vesaitle Şehir Hastanesi'ne gitmelerinin mutlaka önüne geçilmesi lazım. Hem büyük zaman kaybına uğramış oluyorlar  yaşlılarımız ,hem de büyük bir yorgunlukla karşı karşıya kalıyorlar. Bu konularla ilgili Sayın başkanlarımızdan destek bekliyorum bu konuların halledilmesi lazım.

ŞEHİR HASTANESİNE, TERMİNALE, HAMİTLER VE ERDOĞANKÖY MEZARLIKLARINA ARAÇ İSTİYORUZ

     Uzun yıllardır  yaşamış olduğumuz ulaşım sıkıntıları maalesef hala devam ediyor. Erikli  Caddesi'nin yükünü hafifletecek alternatif yolun açılması ile ilgili biraz önce belirtmiş olduğum yol güzergahının mutlaka açılması çok önemli. Bunun yanı sıra az önce de belirtmiş olduğum gibi yine Erikli Mahallesi başta olmak üzere komşu 5-6 mahallenin de sorunu olan Terminal’e,  Erdoğanköy Mezarlığına ,Hamitler Mezarlığına ve en önemlisi Şehir Hastanesi’ne  ulaşımın düzenli bir şekilde sağlanması lazım. Bu 6 mahalleden Ring yapacak olan otobüsler pekala az önce belirtmiş olduğum  dört yere ulaşabilirler. Bu yönden halkımızdan da bizlere  istekler gelmekte. Biz de yaşanan sıkıntıyı zaten gözlemlemekteyiz. Bu konularla ilgili değerli yöneticilerimizden ,değerli başkanlarımızdan Erikli Mahallesi de dahil olmak üzere buradaki 6 mahallenin  yaşamış olduğu bu sıkıntılara  bir son vermelerini istiyoruz. Her zaman bizlerin yanında olan değerli Erikli Mahallesi sakinlerine sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Onlar  her şeyin en iyisine layıklar, onların huzuru ve daha iyi bir yaşam standartlarına ulaşabilmeleri için elimizden geldiğince çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz. Burada konuşmamı  tamamlarken başta Erikli Mahallesi'nde yaşayan halkımız olmak üzere komşu mahallelerde yaşayan insanlarımıza Bursa'da yaşayan bütün herkese Erikli'den sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum.