UEFA Avrupa Ligi finalinde rakiplerini eleyen Eintracht Frankfurt ve Rangers, Sevilla'nın Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.

Rangers'ta takımın önemli golcülerinden Morales ve Ianis Hagi sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

İlk yarıda Eintracht Frankfurt oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. Kırmızı-Beyazlılar sık sık ceza sahası dışından bulduğu şutlarla rakip kaleyi yokladı. Rangers ise ilk yarı boyunca kontratak fırsatı kollayan taraf oldu.

Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken ikinci yarıda hareketlilikler yaşandı. Frankfurt kalecisi Kevin Trapp'in ileriye vurduğu topta Rangers'lı oyuncular topun kontrolünü sağladı. Rangers'ın Nijeryalı santrforu Joe Aribo rakiplerini çalımladı ve ceza sahası çizgisinin biraz içerisinden çektiği şutla takımını 57'de öne geçirdi. Bu gol ayrıca Aribo'nun bu sezonki Avrupa maçlarında ilk golü oldu.

Frankfurt, Rangers'ın golünden sonra sarsılsa da kısa sürede toparlandı ve oyunun çoğunda olduğu gibi ataklarına devam etti. 67'de Kamada ile bir pozisyondan yararlanamayan Frankfurt 69'da skoru eşitledi. Sol kanattan Kostic'in ceza sahasına yaptığı ortada Borre rakip savunma oyuncularının arasından topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erince 30 dakikalık uzatma devresi oynandı. Rangers ve Frankfurt uzatmada da eşitliği bozamadı ve mücadele penaltılara uzadı.

Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Frankfurt kupayı müzesine götürmeyi başardı.