Hatice DAL

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, hafta sonu Bursa'da bir dizi programa katıldı. Çavuşoğlu, güne, Nilüfer Müftülüğü İlim Yayma Cemiyeti Şükrü Durmaz Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 23 hafızın sertifika törenine katılarak başladı. Hacı Ömer Raca Cami’nde yapılan merasime Çavuoğlu’nun yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Müftüsü İzani Turan, milletvekilleri ve vatandaşlar da katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Hakan Çavuşoğlu, “Kur'an-ı Kerim bizim yüce kitabımız, hayatımız, şifamız, huzurun ve mutluluğun kaynağı. Kur'an-ı Kerim'i okuyan, okutan ve gelecek nesillere aktaran, imkân sunan kim varsa teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek olduğunu bildiğimiz halde bu günahı işleyenlerin olduğu bir dünyada olduğumuzu görüyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Türkiye’de birçok değişime vesile olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Burada 2012 yılını hatırladım, 4+4+4 teklifi ve o zaman kopan fırtınaları hatırladım. Ama şükürler olsun ki bu ocaklarda yetişmiş, hemhal olmuş çocuklarımızı, gençlerimizi görüyorum. Türkiye'de birçok değişime vesile olduk, bundan sonraki süreçte de bu anlamdaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizde Kur'an-ı Kerim ve sünnetle yaşayan insanların çoğaldığı, İslam'ın kardeşlikle birbirine kenetlendiği bir üslupla çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Sonsuz bilgi Kur'an'da

Kur’an-ı Kerim’in sonsuz bilgi ve ilim sahibi olduğunu dile getiren Vali İzzettin Küçük de, “Kur’an’ı başının üstünde taşıyanı muhakkak ki Allah da yüceltir. Binlerce kitap var ancak bir tanesi göklerden geldi. Sonsuz bilgi ve ilim sahibi bir kitap var, o da Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an’a hizmet ederek onu yüceltmek bizim de yücelmemizin ana kaynağı olacaktır. Hafızlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Allah'ın kelamıyla meşgul olanlar

Kur’an ile iştigal olanların şereflerin en yücesine erişmiş olduklarının altını çizen Bursa İl Müftüsü İzani Turan da “Bu mutluluğu bizlere lütfeden Allah’ımıza şükürler olsun. Allah buraya gelen herkesten razı olsun. Bu bir Kur’an ziyafetidir. Allah’ın ehli olanlarla birlikte olabilmek, onların yüzüne bakabilmek, onları desteklemek de yapılabilecek en iyi şeyler arasındadır. Bir insanın Allah katındaki değerini anlayabilmesi için onu ne ile istigal ettiğine bakması lazım. Kur’an ile iştigal olanlar şereflerin en yücesine erişmiş olanlardır” diye konuştu. 

Birileri varsın çıldırsın

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Keşanlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği piknik şölenine de katıldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 Temmuz’da Türk milletinin bu bayrak için tankların önünde çıplak durduğunu dile getirerek, “Milletimiz bu bayrak için nasıl çıplak bedenini tankların önüne koyduysa, nasıl ki kahpe kurşunların hedefi olmaktan asla vatanı ve milleti için imtina etmediyse, bilsinler ki bundan sonra da aynı ruh ve inançla aynı şeyleri yapacaklardır” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA ONURLU BİR MİRAS BIRAKACAĞIZ

Türkiye’nin 15 yıl içinde geliştiğini, 2002 yılından itibaren büyüdüğünü anlatan Çavuşoğlu, “Bugün hangi siyasi partiden olursa olsun, objektif olarak değerlendirme yapanların temsil ettiği bir hak var, o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu millete hizmetkar olmak için bu yola koyulduğu tarihten itibaren taş üstüne taş koyduğudur. Milletimizin refahını yükselterek, sağlığı, eğitimi ve her şeyden önemlisi savunma sanayisi ile büyümeye devam ediyor. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya, 1940’lı yılların ikinci yarısında kah bizim ülkemizden kah diğer ülkelerden giden emekçiler vasıtasıyla, taş üstüne taş koydu büyüdü ve gelişti. Bugün ekonomisi ile çok büyük mesafe kat etti. Biz 1920’li yılların başında çıktık, çalıştık didindik, 13 milyonluk nüfusumuz bugün 80 milyona ulaştı. Biz de yapabiliriz, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Tüfeğimizi, helikopterimizi, tankımızı, enerjimizi, füzemizi, roketimizi de hepsini yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Birileri varsın çıldırsın. Onun için ayrımız gayrımız yok. Hepimizin hedefi bu vatanı büyütme ve bu milletin asalet duygusunu geliştirmek, bu ülkenin onurlu birer ferdi olarak çocuklarına onurlu bir miras bırakmaktır” diye konuştu. (İHA)