İzmir´in Aliağa ilçesindeki Tüpraş İzmir rafinerisinde çıkan yoğun duman ilçede paniğe neden oldu. Dumanın ham petrol ünitesi tuz giderici çıkış hattındaki bir kaçak nedeniyle oluşan alevlenme neticesinde oluştuğu öğrenildi. Saat 10:50´de Aliağa Tüpraş rafinerisinde çıkan yangın; rafineri teknik emniyet ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangının ham petrol ünitesi tuz giderici çıkış hattındaki bir kaçağın alev alması ile ortaya çıktığı açıklamasında bulunan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü yetkilileri, alevlerin kısa süre sonra kontrol altına alındığını ifade etti.

Yangın sırasında, Aliağa Belediyesi ve Petkim teknik emniyet gruplarının destek amaçlı rafineriye giriş sağladığı belirtilirken olayda can kaybı yaşanmadı. Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada; "Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ´TAN AÇIKLAMA

İzmir´in Aliağa ilçesindeki Tüpraş rafinerisinde sabah çıkan yangın sonrasında, Tüpraş´tan açıklama yapıldı. Sabah saatlerinde İzmir´in Aliağa ilçesindeki rafineride çıkan ve kontrol altına alınan yangınla alakalı Tüpraş´tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 10:50´de Tüpraş İzmir rafinerisi hampetrol ünitesi tuz giderici çıkış hattında bir kaçak nedeniyle alevlenme meydana gelmiştir.

Rafineri teknik emniyet ekipleri duruma anında müdahale etmişler ve alevlenme kısa sürede söndürülmüştür. Olay sırasında Aliağa Belediyesi ve Petkim teknik emniyet grupları destek amaçlı rafineriye gelmişlerdir.

Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir."