Özkan YILDIRIM

Sıkıntılı bir dönem geçiren camiada Timsah, başkanını arıyor. Taraftar artık 1. Lig’de bir yıl daha kalmak istemiyor. Güç birliği istiyor. Türkiye’nin 4. büyük şehrinin şampiyon apoletli takımının tekrar eski günlerine dönmesini bekliyor. İşte bu amaçla başkan adaylarından Serdar Acarhoroz ile görüştük.

5 KUŞAKTIR BURSALI DOĞUŞTAN BURSASPORLUYUM

Öncelikle Sayın Acarhoroz sizi tanıyarak röportajımıza başlamak isteriz.

Elbette, memnuniyetle. Bizlere gazetenizin sayfalarında yer ayırdığınız için teşekkür etmek isterim. 5 kuşaktır Bursalıyız, yani 200 yıllık Bursalıyız diyebilirim. Dede mesleğimiz dericilikti, ayakkabıcılık üzerine 1997 senesine kadar rahmetli babamla beraber çalıştık. 1997 senesinde olumsuz şartlar yüzünden işimiz bozulduğu için ayakkabıcılık sektörünü bıraktık ve daha sonra ayakkabıcılıktan ziyade tekstil, otomotiv sektörü, eğlence sektörlerinde ticari hayatımız devam etti. Bursa’da eğlence sektöründe birçok mekânda hizmet verdik. Kumla’da Çamlık Beach vardır hala orda ortaklığım devam etmektedir. Eğlence sektörlerinde çok uzun yıllar bulunduk. Bursa’ya birçok sanatçı getirdik ulusal medyada bilinen birçok sanatçıyı Bursalılarla buluşturduk. O kadar çok sanatçı getirdik ki, ilk bu akımı biz başlattık, bizden sonra tüm eğlence sektörü de dışarıdan bizden görerek sanatçı getirmeye başladı. Bunun yanında otomotiv sektöründe Bursa Organize Sanayi’de, Asacan Otomotiv adlı otomobil yan sanayine fason işçilik yapıp tüm fabrikalara yedek malzemeleri ve kaplama sektöründe devam ettik. Topuz Otomotiv vardı oda ortaklığımız olan sonrasında tamamını aldığımız otomobil sektöründe çalıştığımız bir firmaydı. Daha sonra çarşıdayım.com Türkiye’nin en büyük yerel internet mağazacılığı şuan hala devam etmekte ay sonunda pazara girecek şuan yüklemeler yapıldı, mal tedariği yapılıyor, stoklarımız oluşturuyoruz. Onun yanında o kadar çok iş yapıyoruz ki pandemi nüksettiği dönemde maske üretiminde Acr grup olarak maske, tulum sağlık sektörüne ham madde üretiminde bulunduk. Devlet Malzeme Ofisi’ne maskenin en yoğun olduğu süreçte Cumhurbaşkanımız  “haydi hep beraber bütünleşelim” çağrısına bizde 1 milyon maskeyle elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk.  Şu an hem Bodrum hem de Bursa da otelcilik hizmetimize devam etmekteyiz.

Peki, Bursaspor ile tanışmanız gönül vermeniz nasıl başladı?

Çocuktum Bursasporluydum, kendimi bildim bileli Bursasporluyum. Yani daha sonradan Bursasporlu olmadım.  Fenerbahçeli, Galatasaraylı olup da hafiften Bursalı olanlardan değiliz, benim oğlum hep söylüyorum Sedat doğduğunda Bursaspor kundağına sardık, şu an hala Bursaspor aşkıyla yanıp tutuşan 11 yaşında taraftarlarından başkan adaylarından olacağına canı gönülden inanıyorum.

EKONOMİYİ DÜZELTMEDEN SPORTİF BAŞARIYA ULAŞAMAZSINIZ

Sayın Acarhoroz, Bursaspor taraftarlarının en merak ettikleri soruların başında öncelikleriniz gelmekte bu bağlamda mali disiplin mi yoksa süper lige biran önce dönmek mi?

Aslında bunlar hep birbirlerini tamamlayıcı şeyler.  Asla ve asla şimdi bu öncelikle bu değil benim için olmazsa olmaz ekonomi, çünkü ekonomiyi düzeltmeden sportif başarıya ulaşamaz, Süper Lig’e çıkamazsınız. Neden? Futbolcunun ödemesini yapmaz isen kaçar. İşte Ali Akman’ın durumu ortada. Yani futbolculara sahip çıkacaksın ki futbolculardan saygı göreceksin performans alacaksın. Bu böyledir. Başarılı futbolcular yetiştirmiş bir alt yapıya sahibiz biz onu daha da büyüteceğiz kısmet olursa altyapı olmazsa olmazımız, bunu hep söylüyorum ilk önce Bursa ve çevresindeki 17 ilçede tarama yapıp altın çocuklarımızı bulacağız altyapımıza yerleştireceğiz altyapımızdaki hoca sayımızı arttıracağız daha çok futbolcu yetiştireceğiz olmazsa olmazımız bunlar.

2 SÜRPRİZİMİZ VAR!

Bursaspor taraftarları Fernandao ve Tosic transferlerindeki gelişrmeleri merak ediyor başkanım?

Tosic’le olan videomu taraftarlarımızla paylaştım. Fernandao’nun menajeri ile görüştüm. Fakat Fernandao’nun Temmuz ayına kadar sonuçlarının tamamı çıkacak. Sosyal medyada yanlış algı var, bu adamın şu anda açıklanmış bir dopingi yok. Buradaki durumu Temmuz ayına kadar netleşecek. Yasaklı madde mi, uyarıcı madde mi ne olduğu da bilinmiyor. Biz riske girmemek,  bir hata yapmamak adına bu şekilde karar aldık. Yoksa tüm Bursaspor sevdalıları Fernandao’nun geri dönmesini çok istiyordu. Biz orada yanlış bir program yapmamak adına bu manada şahsım adına bloke koydum. Temmuz ayında açıklanacaksa böyle bir şeye gerek yok dedik. Ona alternatif hemen futbolcu görüşmeleri yaptık.

ÇOK BÜYÜK YETENEK

Jasin Assehnoun ile ön protokol yaptık. Bu futbolcu daha 22 yaşında, genç yıldız adayı Finlandiya Milli Takımı’nın yeteneklerinden. Onunla öyle bir protokol imzaladık ki, bedava gibi burada ikili ilişkilerimizi kullanarak çok uygun fiyata almış olduk. Onları insanlar eleştireceğine, ya başkan nasıl aldınız öğrenebilir miyiz demeleri lazım.

Ben anlaştıktan sonra ön protokol imzaladıktan sonra Finlandiya milli takımına seçildi şimdi satıyoruz desek şuan 1-2 milyon para kazanır takım. Adam şu an protokol imzaladığına pişman oldu belki de, inanılmaz topçu sağ kanadı kullanıyor, sol kanadı kullanıyor, orta sahayı kullanıyor çok başarılı genç bir yetenek bunların haricinde şuan 2 tane topçuyla görüşme halindeyiz. Hatta biriyle anlaştık ama açıklamasını yapmayacağım ilerleyen günlerde yapacağım. Anlayacağınız Bursaspor taraftarlarına iki sürprizimiz var diye bilirim.  İnce eleyip sık dokuyoruz, çok araştırma yapıyoruz Bursaspor’a en iyisini, en ucuza, en doğru yerde almaya çalışıyoruz. Tabi bunları hocamızla da konuşup istişare edeceğiz yok ben bunu istemiyorum derse ona göre alternatif üretiriz. Ama bunlar bu tür futbolcular kabul edilmeyecek futbolcular değil bunları her hoca kabul eder.

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi

TARAFTARIMIZIN MERAKINI GİDERECEĞİZ

Transfer tahtasının açılması konusunu Bursaspor taraftarları çok merak ediyor başkanım.

Bu konu ile defalarca açıklama yaptım A-ÇI-LA-CAK açılmazsa batar bu takım bu kadar net.

Transfer tahtasının açılmasıyla ilgili Bursaspor taraftarının hassasiyeti, daha önce açacağım diyen başkan olduktan sonra açamayan başkanların olması gibime geliyor.

Şunu söyleyeyim bunun bilincinde olan insanlarız ve kesinlikle açacağız. Mali tablo açılınca görülecek, kulübün toplam borcu da görülecek işte karalama kampanyası hiç sevmiyorum başkan adayları arasında karalama kampanyası olduğu gibi birde Bursaspor’u dışarıdan karalama kampanyası var yani istiyorlar ki Bursaspor başarılı olamasın.

ALTYAPI DAHA DA GÜÇLENECEK

Genç futbolcular Burak Kapacak, Batuhan Kör, İsmail Çokçalış ve daha birçok genç futbolcumuza talip olan takımlar vardı, gerçi şu an İsmail sakat gençlere gelen bu tekliflere karşı düşünceleriniz neler?  Gelebilecek tekliflere açık mısınız?

Bursaspor Kulübüne çıkar sağlayacaksa bizim artı yazacaksa tabi ki futbolcu satılır niçin satılmasın fakat geçmiş dönemlerdeki gibi eğer bir futbolcunun değeri 5 milyon Euro’ysa onu 1 milyon Euro’ya veriyorsan ben orada şaibe ararım. Ama futbolcu 3 milyon Euro’ysa bunu sen 4 milyon Euro’ya pazarlıyorsan tabi ki satarsın niye satamayasın ama satmakta hocayla konuşulduktan sonra olabilecek bir durum burada kesinlikle kulüp çıkarları en öncelikli husus.

ÖNCELİK KULÜP ÇIKARLARI

Bazı genç sporcuların uzun yıllar altyapıda yetiştikten sonra 2-3 gol attıktan sonra talip görmesi ve basıp gitmelerine bir önlem alacak mısınız?

Altyapıda hocalarımızı arttıracağız. 3-4 hocamızla yapmış olduğu araştırmalar incelemelerle altın çocukları bulacağız zaten bir projemiz daha var biliyorsunuz, İbrahim Yazıcı Turnuvası içerisinde çocuklarımızı daha rahatlıkla görme şansına erişeceğiz, çok açık ve net bir şekilde altın çocukları orada yakalamamız daha çabuk olacak bunlar hepsi projelerimiz içerisinde. Genç yeteneklerimizle bu şekilde takım ruhu ve de gönül bağını da kuvvetlendirmiş olacağız.

TOGG İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Timsah Arena’ya ilk yapıldığı günden bu yana 7/24 yaşayacak stat denilmesine rağmen daha hala kafası yapılamadı. Stat ile ilgili düşünceleriniz neler?

Bursa Büyükşehir Stadı’nın yapımında belediye çok destek verdi yapabileceğinin en iyisini yapıyorlardı ama bazen kopukluklar oldu, iniş çıkışlar oldu. Öyle tahmin ediyorum şuan büyük şehir belediyesi stadyumunun isim markası olarak TOGG’la anlaşmaya çalışıyorum. Geçen hafta Ankara’daydım Sanayi Bakanlığı ile bürokratlarla görüştüm kendimizi ifade etmeye çalıştım markayı pazarlamaya çalıştım birleştirmeye çalıştım işte hep bunlar yapılacak şeyler doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişilerle çalışırsanız zaten o zaman başarıya ulaşıyorsunuz semeresini görüyorsunuz.Ve bunu inşallah başaracağız.

EL ELE VERİRSEK HER ŞEY ÇOK DAHA KOLAY OLUR

Eskiden başkanım biliyorsunuz kulübümüzün arazileri otoparkları, benzin istasyonları, kalıcı gelirleri vardı.Bu konuyla ilgili çalışmalarınız var mı?

Uludağ’da Kendir yaylamız vardı, Milli Emlak’a gitti kaybettik. Özlüce Özlüce diyorlar milli Emlak’a 22 milyon borç var böyle giderse oda gidecek böyle zannetmesinler orası elimizde kalacak. Vakıfköy’ün  7 milyon borcu var yani Bursaspor’u örümcek ağı gibi borç sarmış bu borçlar ödenmeden bu borçlar ödeyemiyorsan insanların karşısına çık düzenleme yap ödeyebileceğinle ilgili samimi ol ödeyebileceğin şartlar bunlar protokol imzala gerçekçi olursan her şey çözülür.  Elektrik bir kısmını yapılandırdık biliyorsunuz zaten ödesek de insanları memnun edemez siniz. Ben kendimi biliyorum Bursaspor kendini biliyor borcunu biliyor. Bursaspor’da gerçekçi olursa 700 milyon değil 1 milyar borcuda ödersin çünkü Bursa 4.büyük şehrimiz, inanılmaz bir Bursaspor sevdası var kulüpler, dernekler, sanayiciler hepsi destekliyor ama insanları yıldırdılar burada gerçekçi olup eğer insanlarla ikili ilişkilerle Bursaspor’u sevdirebilirsek bu borç kısa sürede biter.

İYİ BİR KRİZ YÖNETİCİSİ OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİM

Röportajımızın sonuna yaklaştık Serdar Bey, son olarak, borçlarla ilgili neler var va planlamanızda…

Ben sadece şunu söylemek istiyorum, şöyle bir örnek vereyim size hani arabanın dört lastiği patlarsa araba hareket edemez tamamen stop eder. Ben Bursaspor’u lastiği patlayan araç gibi görüyorum ben kendim çekici görevi göreceğim, benzin istasyonuna kadar götüreceğim ondan sonra sayın büyüklerimiz onu istediği yere götürür.  Ben çok iyi bir kriz yöneticisiyim, borç yapılanmasını çok iyi bilirim, uzlaşmayı çok iyi bilirim insanlara hayal satmadan gerçekçilikle bağdaştırıp borcu yapılandırdığın zaman insanlar sana inanacak. Hep borcu yapılandırıp borcu ödeme, böyle yapılandırma olmaz insanlara güven vereceksin para dengesini kuracaksın ben geldiğim günden beri ekonomi, ekonomi, ekonomi diyorum. Şu an insanlar hemen bugün geldi yarın hiçbir şey kalmadı böyle bir şey yok. Sihirli değnek lazım öyle bir şey yok ama bizler ilk önce borç yapılandırmasıyla ve gelecek takviyelerimizle ilk önce borç yapılandırmasıyla ve gelecek takviyelerimizle aldığımız desteklerle bu işi sıralamaya sokacağız birazda insanlardan iyi niyet isteyeceğiz birçok alacak eski yöneticilerimizin çıkacağız karşısına az vereceğiz çok yalvaracağız.  Diyeceğiz ki kardeşim sen Bursasporlu değil misin? Başkan değil misin? Sen bu kulüpte başkanlık yapmadın mı? Borcunun şu kadarından vazgeç ya da tamamından vazgeç yani burada insanlarla doğru ikili ilişki yapılırsa her şey çözülür.

STAT TAM KAPASİTE DOLMALI REKLAM GELİRLERİ KATLANMALI

Haydi, Bursaspor’un sana ihtiyacı var kampanyasıyla ile ilgili neler söylemek istersiniz son olarak başkanım?

Bursaspor’un maçlarında bilet fiyatlarını en asgari şekilde tutarak, stadı ful kapasiteyle dolduralım.40 bin kişi dolsun tribünlerde Bursaspor taraftarları, Bursaspor sevdalıları stat taraftara açık olsun şenlik havasında 40 bin kişiyle tezahürat olsun zaten o zaman maçların ambiyansı değişir, havası değişir bize bu ne getirir belki 3-5 liralık federasyon parasını cebimizden öderiz senede 3-4 milyon gibi bir para almayız ama böylece ne olur biz stadın içerisindeki tüm reklam gelirini 5 katıyla satarız. Ne olmuş olur 3-4 milyon zarar ederken oradan 20 milyon kazanmış oluruz. Bu manada örnek bir kulüp olmuş oluruz göreceksiniz diğer kulüplerde bizi takip edecekler 1.ligde 40 bin kişilik taraftar kitlesini gördüğünde bu markalarında ilgisini arttıracak reklam gelirleri katlanacak

Son olarak Bursaspor taraftarlarına Bursaspor’a gönül verenlere sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum 5 Haziran günü yapılacak kongremize bütün üyelerimizi davet ediyorum Türkiye’nin dördüncü büyük kenti, tertemiz şampiyon takım,  en kısa zamanda eski güzel günlerine geri dönecektir demek istiyorum.