2014’te 5 bin 134 metre, 2015’te 7 bin 405 metre, 2016’da 8 bin 204 metre, 2017’de 7 bin 851 metre, 2018’de ise 2 bin 737 metre olmak üzere geride kalan son 5 yılda 31 bin 335 metre yeni imar yolu açımı gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi Fen İşleri  Müdürlüğü ekipleri, ulaşıma rahat bir nefes aldırırdı.

Öte yandan ilçe sakinlerinin ulaşım konusunda sorun yaşamaması için çalışmalarını da aralıksız sürdüren ekipler, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazı mahallelerde yol düzenleme ve trafiklendirme uygulamaları çerçevesinde hız kesici tümsek, güvenlik aynaları, şerit belirleme dubası ve gerekli noktalara trafik tabelaları yerleştiriyor.

‘GENİŞ YOLLARLA GÜVENLİ ULAŞIM’

Yıldırım’ın cadde ve sokaklarının yeni ve modern bir görünüme kavuşmasına önem verdiklerini belirten Başkan Edebali, “Hizmet alanının genişlemesi ile birlikte talepler de çoğalıyor. İhtiyaçları karşılayacak yeni yollarla Yıldırım’ı ulaşımda nefes alan şehir konuma getiriyoruz. İlçemiz en hızlı büyüyen ilçeler arasında. Bunun sonucunda şehrimizin ulaşım ağına yeni imar yolları ekleyerek trafik sorununun önüne geçiyor vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırıyoruz. Mevcut ulaşım aksımızda mahallelerimizde bir çok çıkmaz sokak, ulaşımı zorlaştıran dar aralıklar, park sorunu olan bölgeler yer alıyor. Bu sorunların temelden çözüme kavuşması adına yeni imar planlarımızda 30-35 metrelik caddelere yer verdik. Bu amaç doğrultusunda modern şehircilik anlayışına uygun Yıldırım’ı inşa ediyoruz.” diye konuştu.

‘TRAFİĞİ RAHATLATAN ÇALIŞMALAR’

Vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yol medeniyet göstergesidir. Şehirlerin gelişmişlik düzeyi yollarıyla doğru orantılıdır. Bu anlayışla yollardaki bakım ve onarımın yanı sıra asfalt dökme çalışmalarımızla da güvenli ve modern ulaşım imkânını hemşehrilerimize sunuyoruz" şeklinde konuştu. Trafik sorunun büyük şehirlerin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Edebali, “Araç yoğunluğunun yanında trafik işaret ve işaretçi eksiklikleri de can ve mal kayıplarına yol açıyor. Biz de tüm bu kayıpları en aza indirmek ve güvenli bir ulaşım oluşturmak için trafiklendirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.