Özkan YILDIRIM

Adem  Muhtarım, öncelikle bizleri, ekibimizi bu güzel mahallenizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başladım sonrasında elbette değişik konularla ilgili sorularımız da olacak.

MUHTARLIKTAKİ ÜÇÜNCÜ DÖNEMİM

Buralara kadar gelip bizlerle ilgili ,köyümüzle ilgili  böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için ben de sizlere ve ekibinize teşekkür etmek istiyorum.Ben Adem Topçu,1972 Hisardere doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Kendimi bildim bileli çiftçilik yaptım, sonrasında muhtarlığa merak sardım, muhtarlığa aslında eskiye muhtarımız vardı Mehmet abimiz rahmetli oldu onun azasıydım, onunla bir problem yaşamıştık O zaman bunun niyetine girdim, en iyi hizmeti köyümüze nasıl getirebiliriz diye. Sonrasında da aday oldum 2009 seçimlerinde sağ olsun köy halkımızın insanlarımızın da tercihi  teveccühü ile muhtar seçildim. Sonrasında 2014-2019 seçimlerinde de halkımızdan güven oyu aldım sağ olsunlar, bu günlere geldik. Hisardere köyünün  nüfusu 270 kişiden ibarettir ve ayrıca 55 haneden mevcuttur, geçim kaynakları olarak 1 numarada zeytin diyebiliriz ,irili ufaklı herkesin zeytini vardır. Fakat meyve olarak anca halkımızın % 20'sinde meyve vardır diyebilirim.  Ayrıca  domates sebze  ekenlerde var, yüzde ellisi kendine yetecek kadar üretim gerçekleştirirken geri  kalan %50 side işte yakındaki hallerde vesaire bu ürünleri satabilmekteler.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Peki Muhtarım sonuçta  üç dönemdir muhtarsınız geçmişten bu günlere neler değişti Hisardere   Mahallesinde?

Muhtarlıktaki ilk dönemim   bütçeli muhtarlıktı. Sonrasında işte belediyeye bağlandıktan sonra ikinci ve üçüncü  dönem bu şekilde devam ediyor, belediyeye girmemiz aslında iyi olmadı,  işte bazı zamanlar için iyi bazı zamanlar için de kötü oldu diyebilirim.

ALTIN ARAMALARINA KÖY HALKI OLARAK KARŞIYIZ

    En büyük  sorunumuz bizim burada yukarıda  su kaynaklarımız var su kaynaklarının olduğu bölgede altın madeni olduğu  söylenip bazı şirket yetkilileri buraya gelip buraları eşmek istiyorlar. Şu anda biz onları oradan defettik ama ara ara gelip yine nabız yoklamaya çalışma izni almaya çalışıyorlar. Biz  kesinlikle köylümüz köy halkımız burada bu bölgede böyle bir altın  aramakla ilgili bir çalışmanın yapılmasını istemiyoruz. Bu su bizim can suyumuz. Kimse tarlalarında yapmış olduğu yıllardan beri gerçekleştirdiği üretimlerin sona ermesini  istemiyor. Bu manada değerli başkanlarımızdan  bu konuda destek bekliyoruz.Bu manada buradan herkese de bunu ilan etmek istiyoruz ,değerli başkanlarımızdan  bu konuda destek de bekliyoruz. Burada 2000-3000 kişi bu sudan geçimini kazanıyor, bu su olmamış olsa zaten Hisardere diye bir köy de kalmayacak.

ALT YAPIDA SIKINTILAR VAR

Köyümüzün altyapısı ile ilgili sıkıntılar var tabii bayağı eskimiş olmaları yıpranmış olmaları bunda etken. Parke taşı ile ilgili bir sıkıntımız eksiğimiz yok, ayrıca bunu belirtmek isterim.Köyümüzden ilkokula, ortaokula, liseye İznik'e giden birçok öğrencimiz bulunmakta taşımalı eğitimle eğitimlerine  devam etmekteler. Bu bağlamda köyümüz gerçekten çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadığı  canlı bir köydür.

Peki Muhtarım Hisardere’de şu olsa güzel olur ,böyle bir şey yapılırsa iyi olur dediğiniz neler var?

İZNİK YOLU, ELBEYLİ SAPAĞINDAKİ BÜYÜK KAYA, ÇOK BÜYÜK TEHLİKE ARZ EDİYOR

  ---- İznik'le ulaşımımızı sağlayan yolun tam Elbeyli sapağında  büyük bir kaya  var ve o kaya yolu  çok daraltıyor ,yolu daralttığı gibi derin bir viraj olmasını da  sağlıyor.Hatta o kayayı oradan kaldırmakla ilgili  alacak kişiyi de bulduk ama işte dediğim gibi sit alanı deniyor  engelleniyor. Köyümüzün ulaşımını sağlayan bir yer bayağı büyükçe bir kaya tam köşede olduğu için alınması gerekiyor,  alınırsa yol rahatlamış olacak birkaç kere Büyükşehir belediyemize bunun dilekçesini verdim ama herhangi bir olumlu dönüş alamadım.Değerli başkanımızdan, daire başkanlarından ,genel  müdürümüzden  bu konuyla ilgili destek bekliyoruz. Sonuçta biz bu çalışma ile ilgili ekip  ya da ekipmana da ihtiyacımız yok, o kayayı kaldıracak kişiyi de bulduk, ama işte bu izinlerin alınması gerekiyor,  bu konuda  ilgililerden destek bekliyoruz.

ARAZİYE  SALIVERİLEN KÖPEKLER ÇOK TEHLİKELİ

  Bunun yanı sıra yabani köpeklerle ilgili sıkıntı var. Nereden geldiğini de bilmiyoruz ama birçok arkadaşımıza, köylümüze saldıran köpekler ile karşı karşıya kalıyoruz. Oraya buraya bu köpekleri kimlerin attıkları bulunmalı ,ve de bu gidişat önlenmeli.Gerçekten büyük sıkıntı yarın öbür gün ileride daha büyük sıkıntılar yaşamamak için çocuklarımızın,gençlerimizin, insanlarımızın zorda kalmaması için mutlaka değerli belediye başkanlarımızdan bu yönde bir çaba sarf etmelerini bekliyoruz.Çünkü artık bu köpeklerin saldırısından bıkmış ,usanmış durumdayız.

   Ayrıca köy içerisindeki elektrik hatlarının projesi oldu 15-20 tane ağaç direk var birkaç taneside hafif yana eğilmiş durumda bu direklerin bir an önce değiştirilmesini bekliyoruz.

    ****Adem Muhtarım  Kağan başkanımızla olsun, Alinur Aktaş başkanımızla olsun aranız iletişiminiz nasıl ve son olarak buradan Hisardere halkına söylemek istediklerinizi alarak röportajımızı   tamamlayalım isterseniz.

KAĞAN BAŞKANIMIZA, ALİNUR BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

İznik Belediye Başkanımız Kağan Başkan olsun, Bursa büyükşehir belediye Başkanımız Alinur Aktaş Başkanımız gerçekten çok değerli insanlar. Belediyelerimizle iletişimimiz  gayet güzel, gayet iyi durumda. İznik'te herhangi bir sıkıntımız ya da sorunumuz olduğunda bir telefonla daire başkanlarını vesaire aradığımızda ilgileniyorlar. İşte birkaç az önce de belirtmiş olduğum gibi sıkıntılarımız var.İznik’le ulaşmamızı sağlayan yolun  Elbeyli sapağındaki büyük Kayanın oradan kaldırılması, köyümüz sınırları içerisinde altın aramak ile ilgili girişimlerde bulunan bazı kişi ve kuruluşların engellenmesi ve işte başka yerlerden getirilip salınan köpeklerin  kontrol altına alınabilmesi ile ilgili birkaç eksikliğimiz var. Bu konuda da değerli başkanlarımızdan destek bekliyoruz şimdiye kadarki vermiş oldukları destekler içinde  ayrıca teşekkür etmek   istiyorum.

HİSARDERE HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

3 seçimdir beni destekleyen benden yana teveccühünü ortaya koyan Hisardere Mahallesi sakinlerini sonsuz teşekkürler etmek istiyorum. Üçüncü  keredir bana güven oyu verdiler ,beni desteklediler, ben de elimden geldiğince  en iyi hizmeti köyümüze getirmek için çabalıyorum çalışıyorum. Buradan başta Hisardere köyünde yaşayan , İznik'te yaşayan hemşerilerimize Bursa'da yaşayan bütün  insanlarımıza ve de 84 milyon Türk insanına Hisardere köyünden sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum ,esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.