Dünyanın en popüler arkadaşlık platformlarından birisi olan Tinder, son dönemde Google ile arasında yaşanan gerilim ile adından söz ettirdi. Şirket, bu durumdan en az zararla ayrılmak istiyor ancak şirket içinde de sular durulmuyor.

Yapay zekaya Event Gates desteği Yapay zekaya Event Gates desteği

Tinder CEO’su Renate Nyborg, 1 yılı doldurmadan görevinden ayrıldı

Tinder, ikinci çeyrek kazançlarında beklenenin altında kaldı. Fatura ise platformun CEO’su olan Renate Nyborg‘a kesildi. Tinder’in ana şirketi Match Group, ikinci çeyrek tablosunu açıklarken bir yandan da ayrılık haberini de duyurdu.

Tinder ve Google arasındaki gerilim büyüyor. Google, arkadaşlık uygulamasını Play Store'dan atmak için izin istedi.

Match Group şirketinin Wall Street beklentilerinin karşılanmaması yönetimde bir dizi değişikliğe yol açtı. Şirket, bu değişikliklerle çalışma politikalarında da köklü değişikliklere gideceğini duyurdu. Match Group CEO’su Bernard Kim, hissedarlarına şu cümlelerle seslendi.

Bugün Tinder CEO’su Renate Nyborg’un ayrıldığını duyuruyoruz. Yönetim ekibinde ve yapısında Tinder’ın tüm potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olacağına inandığım bazı değişiklikler yapıyoruz. Tinder Coins testinden elde edilen karışık sonuçları gördükten sonra, bir adım geri atmaya ve bu girişimi yeniden incelemeye karar verdik.

Renate Nyborg

Renate Nyborg ise teşekkürlerini ileterek ayrılık haberini doğruladı. Platformun yeni CEO’su henüz belli değil ancak geçici süreliğine ana şirketin CEO’luğunu yapan Bernard Kim görevi üstlenecek. Ayrıca OkCupid, Hinge ve Plenty of Fish gibi flört uygulamalarının da sahibi olanşirket, Eylül ayında bitecek üçüncü çeyrek döneminde 800 milyon dolara yakın satış bekliyor.

(ShiftDelete)