Kastamonu'da üniversite döneminde hazırladığı tez ödevinden ilham alan 26 yaşındaki Ercan Yıldırım'ın arabasını satarak kurduğu atölyede ormanlardan toplanan kozalak ve kuru dallar, kadınların elinde birer sanat eserine dönüşüyor. Tezinden yola çıkarak dekoratif süs bitkisi üretimine başlayan Yıldırım, aynı zamanda 20 kadına da istihdam sağladı.

 

Bursa’da 2 zincir market mühürlendi Bursa’da 2 zincir market mühürlendi

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nden mezun olan 26 yaşındaki Orman Mühendisi Ercan Yıldırım, okulun son döneminde ‘Ahşabın İnsan Hayatındaki Etkisi' adı altında tez yazdı. Yazdığı tezden çok etkilenen Ercan Yıldırım, ormanlarda bulunan başta kozalak ve kuru dalların yörede çoğunlukla yakacak olarak kullanıldığını gördü. ‘Ormanda hayat var' düşüncesinden yola çıkan Yıldırım, birikimlerinden elde ederek aldığı arabasını satarak, kozalak ile kuru dallardan farklı konseptlerde süs eşyaları yapmaya karar verdi. Daday ilçesinde bir atölye kiralayan Yıldırım, ormanlardan tohum üretimi için toplanan kozalakların arta kalan kısımlarının değerlendirilmesi için Daday Orman İşletme Şefliği ile irtibata geçti.

 

Üniversite tezi işletme sahibi yapıp, 20 kadına istihdam oldu

 

Daday Orman İşletme Şefliğinden kozalakları satın alan Yıldırım, 1 ay içerisinde Daday ilçesinde çoğunluğu ev hanımlarından olan 20 kadınla işe başladı. Ercan Yıldırım, daha önce süs eşyası yapımında bilgi sahibi olmayan kadınlara neyi nasıl yapmaları konusunda eğitim verdi. Birkaç günlük eğitimden sonra işi öğrenen kadınlar, kozalakları ve kuru dalları çeşitli aşamalardan geçirerek birer sanat eserine dönüştürmeye başladı. Dadaylı kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Kurduğu işletmede dekoratif süs bitkisi üretimine başlayan Yıldırım, 20 kadınla ürettiği ürünlerini 81 ile gönderiyor. Yıldırım, gelen talepler doğrultusunda ürünlerini yurt dışına göndermek için çalışmalarını da sürdürüyor. (İha)