Sinema tarihinin en çok izlenen korku filmlerinden olan Testere yeniden izleyicilerle buluşuyor. Testere'nin yapımcıları Mark Burg ve Oren Koules çekimlere başladıklarını duyurdu. Filmin konusuyla ilgili henüz detay paylaşılmazken, beklentiler şimdiden çok yüksek.

1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı 1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı

YENİ FİLMİN KONUSU SIR GİBİ SAKLANIYOR

Yeni gelecek olan filmin konusu gizli tutulurken birçok iddia ortay atılmaya başlandı bile. Bu iddialardan en çok popüler olanı "kalplerini ve diğer vücut kısımlarını - yepyeni çarpık, ustaca tuzaklar ve çözülmesi gereken yeni bir gizemle" oldu.

ŞİMDİDEN BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK

Filmin yönetmen koltuğunda "Testere VI" (2009) ve "Testere: Son Bölüm" (2010) filmlerinin ilk beş bölümünün ve "Yapboz"un (2017) editörlüğünü yapan Kevin Greutert oturacak. Efsane serinin yapımcılarından olan Mark Burg ve Oren Koules, "Hayranların isteklerini dinliyoruz ve hem Testere meraklılarının hem de korku hayranlarının seveceği bir film planlamak için çok çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

a3-6.jpg

SAW X'İN (TESTERE) VİZYON TARİHİ NE ZAMAN?

Kevin Greutert'in yeniden yönetmen koltuğunda oturacağı 10'uncu filmin vizyon tarihi, 27 Ekim 2023 olarak belirlendi.

SERİ NERDE KALMIŞTI?

Testere serisinin son filmi, 2021 yılında vizyona giren ''Spiral: Testere Devam Ediyor'' olmuştu. Filmin yönetmen koltuğunda Darren Lynn Bousman'ın oturmuştu. Filmin başrollerinde ise Chris Rock ve Samuel L. Jackson yer almıştı.

a1-14.jpg

TESTERE HAKKINDA MUTLAKA BİLİNMESİ GEREKEN 5 DETAY

1- FİLMİN ÇEKİMLERİ

Filmin ön hazırlık süreci yalnızca beş gün sürdü. Çekim ve kurgu süreci ise aynı zamanda gerçekleştirilerek 18 günde tamamlandı. Banyodaki sahnelerin tamamı ise altı günlük bir sürede tamamlandı. Oyuncular ile birlikte provalar yapılmadı, prova çekimleri filmin asıl görüntüleriydi. Post prodüksiyon sürecinde yönetmen James Wan, sahnelerin çoğunda ellerinde yeterince görüntünün olmadığını fark etti. Bu nedenle Wan ile birlikte kurgucu Kevin Greutert, ince işçiliğe girişerek sanki güvenlik kamerası ile o sahneler için çekilmiş gibi doldurma görüntüler yarattılar. Doğrudan VOD (öde izle) platformlarında yayınlanması planlanan filmin test gösterimlerinde aldığı olumlu dönüşler üzerine vizyona girmesine karar verildi. Devam filminin çekilmesine, ilk film vizyona girdiği hafta sonu onay verildi.

2- KAMERA VE KARAKTERLER

Yönetmen James Wan, kamera hareketlerinin iki ana karakterin duygularını ve kişiliklerini yansıtmasını istiyordu. Bu nedenle Dr. Gordon karakterini steady-cam ile, Adam karakterini ise el kamerasıyla kayda aldı. Bu şekilde oyuncuların duygu durumlarını daha iyi aktarabileceğini düşündü.

a2-16.jpg

3- SENARYONUN YAZILIMI

Filmin senaryosu, James Wan ve Leigh Whannell tarafından, ikilinin Hollywood’a girebilmek için yazdıkları bir senaryo olarak 2001 yılında yazıldı. Filmdeki bir sahneye dayanan düşük bütçeli bir kısa film çekmişlerdi. Bu proje Evolution Entertainment’ın dikkatini çekmeyi başarmıştı. Hemen Twisted Pictures adında korku türüne özel bir departman oluşturup Whannel ile Wan’a küçük bir bütçe verdiler.

4- TEK MEKAN KULLANIMI

Yönetmen James Wan ile Leigh Whannel okullarını bitirdikten sonra bir film yapmak istediler. Ancak çekim mekânı için ancak bir odanın maliyeti karşılayabiliyorlardı. Ancak bunu iyi kullanmayı becerdiler ve durumu avantaja çevirmeye çalıştılar. Sadece tek bir odada geçecek bir film yapmaya karar verdiler. Ürün ise bu filmdi. Saw, tüm zamanların en kazançlı korku filmi olarak anılıyor.

5- SENARYODAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Dr. Gordon’ın ışığı kapattığı ve Adam’a fısıldadığı sahne senaryoda daha farklı geçiyor. Karakterler uzun bir borunun uçlarını testereleri ile kesecek ve oradan konuşacaklardı. Bu sahne aslında bu şekilde çekildi ancak sonradan atıldı. Yönetmen James Wan karakterlerin zincirlerini kesemezlerken bir boruyu kesebilmelerinin bir anlamsız olacağına karar verdi.