Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Özkan YILDIRIM
Bursa’da faaliyet gösteren Uluçınar Gençlik Derneği, etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, “Oku!” emrine binaen başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere dinî sohbetlerle gençlerin kalplerini manevî yönden güçlendirmek ve sosyal etkinliklerle enerjilerini doğru alanlarda harcamak için programlar düzenliyor. Gençlik harekâtı çalışmalarında öncülük eden Hasan Alkan, uyuşturucuyla mücadele edeceklerini ve gençlere İslamiyet’i anlatarak kazanmak istediklerini söyledi. 

AHLAK VE MANEVİYAT SOHBETLERİ

Hasan Alkan, “Acımız ve gayemiz sadece lise, üniversite, ilkokul, ortaokul ve işçi genç girişimcilerle birlikte düzenli ahlak ve maneviyat sohbetleri ile bir araya gelmek. Ortak yanımız olan İslam’ı anlamak ve hayatımıza tatbik etmektir. Bunun yanı sıra uyuşturucuyla şiddetli bir şekilde mücadele başlatıp gençlerimize ulaşmaktır. Geçen günlerde Görükle Gençlik Merkezi’nde Mahmut Efendi Hz. torunu Abdülhalik Usta Osmanoğlu ile ahlak ve maneviyat paneli düzenleyerek genç kardeşlerimiz ile bir araya geldik” dedi.

YETİM EVLATLARIMIZIN YANINDAYIZ

Uluçınar Gençlik Derneği Temsilcisi Yunus Kul ise, “Genç nüfusumuzun çok olduğu güzel payitaht şehir Bursa’mızda faaliyet gösteren Uluçınar Derneği çeşitli kreş ve medrese eğitimleri ile ilgili birçok hoca ve ilim talebesi yetiştirmektedir. Bunun yanı sıra bir gençlik harekâtı başlatıp Bursa’da sadece gençlere özgü bir ortam ve Peygamberimizi ve Allah dostlarını tanıtmayı gençlere benimsetmek için Uluçınar Gençlik Derneği olarak yeni bir hızla başlamış bulunmaktayız. Çeşitli seminer ve sosyal projelerle Bursa’da faaliyet gerçekleştirmek için canla Başla Bursa’mızda gayret edeceğiz. Uluçınar Gençlik Derneği olarak hafız yetiştirmek için yaklaşık olarak ayda 1-2 uyuşturucu kullanan genci bulup onlara Ahlak ve Maneviyat dersleri veriyoruz, bayram önceleri ve sonrasında kent genelinde tespit ettiğimiz birçok yetim çocuğumuzu giydirdik, giydiriyoruz” ifadelerini kullandı.

MALEZYA’DAN GELEN DOSTLAR

Kul, “Malezya’dan Bursa’mıza gelerek bizleri ziyaret eden talebelere, gençlere Bursa’nın maneviyatını Bursa’nın önemini anlattık gezdirdik. Yeni acılan Soğanlı İl binamızda haftalık buluşmalar gerçekleştirerek sohbetler yapıyoruz. Bu bağlamda Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü destek ve katkıda bulunmak en önemli gayemizdir. Derneğimiz, asrımızın muhtaç olduğu, sayıları her geçen gün daha az olan, ‘Emrolunduğu gibi dosdoğru ol’ ayeti kerimesi ifadesince; hayatın her safhasında istediği gibi değil, istenilen gibi olan, yük olan değil yük alan, sorunun değil çözümün parçası olan, sorunları sadece gören değil çözüm üreten, yani geçmişi hatırlayan, yaşadığı anı düşünen ve geleceği için tedbir alan erdemli ve vasıflı, asrımızın umudu örnek şahsiyetlerin yetiştirilmesini sağlayıp bu vesile ile bireylerin ailelerin ve toplumların dünyevi ve uhrevi saadetlerini temin edici çalışmalara yön veren bir vizyona sahiptir” dedi.

BÜTÜN ÇABAMIZ ALLAH’IN RIZASI

“Derneğimiz toplumun her kesimine hitap etmektedir” diyen Kul, “Derneğimizde verilen bütün eğitimler ücretsiz olup, Allah’ın rızasını kazanmak için yapılmaktadır. Derneklerimizin hedefi bulunduğumuz çevredeki gençlerimizi ve çocuklarımızı İslami şuur içinde yetiştirmek. Esnaflarımızı ve halkımızı da bu yönde desteklemektir. Derneklerimiz vasıtasıyla yürütülen esnaf, hastane, huzurevi, kıraathane, köy ziyaretleri, eğitici broşür kartlarının dağıtımı, halka açık seminerler, dini içerikli sohbetler, Kur’an ilimlerine teşvik çalışmaları ve diğer pek çok faaliyet sayesinde farkında olsak da olmasak da çocuklar, gençler ve yaşlılardan oluşan büyük bir kitlenin hayatında olumlu yönde köklü değişiklikler meydana getirmiş bulunmaktayız. Halkımızla konuştuğumuzda en büyük şikayetlerden biri çocuklarının büyüklerine saygıda çok büyük eksikliklerinin olduğunu ve çocuklarının uzun saatler boyunca bilgisayarla, internetle, sosyal medyayla, tabletle, telefonla ve TV ile vakit öldürdüklerinden şikayetçi olmaktadırlar. İşte biz bu noktada çocuklarımıza büyüklerine karşı son derece saygılı olmalarını öğretiyoruz ve boş vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizden sık sık derneklerimizin kendilerine bir çok şey kattığını ve İslamiyet şuurunu daha iyi anladıklarını, Kuran-ı Kerim-i çok güzel öğrenip okuduklarını, şu anki çirkin dünyanın farkına vardıklarını ifade ettiklerini duymaktayız” dedi.

ALKOL VE SİGARAYA HAYIR
“Nice kardeşimiz, günümüz fesadına kapılmış bunalımlar içinde boğuşurken, bu faaliyetlerle tanışması vesilesiyle yaratıcısını ve yaratılış gayesini kavrayabilmiş, içinde bulunduğu kötü ortamdan kurtulmuştur” diyen Kul şöyle devam etti: “Hatta öyle ki birçok kardeşimiz sigara, alkol, uyuşturucu gibi birçok kötü alışkanlıklarını bırakıp, kendilerine ter temiz bir hayat kurmuşlardır. Yine nice gencimiz bu faaliyetler sayesinde hayatında köklü değişiklikler yapıp, hayatını İslami ilimleri tahsil etmeye adayarak, gençlik mevsiminin ilim tahsili için en uygun zaman olduğunu yine bu çalışmalar sayesinde kavrayabilmiştir. Bu faaliyetler sayesinde bir çok çocuk yaştaki kardeşimiz Kur’an-ı Kerimi, onun kutlu mesajını, alemlere rahmet Peygamber efendimizi (S.A.V.) ve onun Ahlakını çok daha yakından tanımış ve bu suretle ahlak erozyonuna karşı daha donanımlı hale gelmiştir. Siz değerli halkımızdan tek ricamız; çocuklarımızı bu ve buna benzer eğitim kurumlarına gönderip onları güzel ahlaklı, saygılı, bilgili nesiller olarak yetiştirmeye katkı sağlamanızdır.”