Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

Zemin, tezgahlar, tuvalet ve lavabo: bunlar haftalık olarak veya daha sık olarak temizlediğimiz şeylerdir. Bu şeyler kirlendiğinde fark etmek kolaydır. Aynı şey kirli çamaşırlar ve tozlu raflar için de geçerlidir. Peki dikkat etmediğimiz yada göremediğimiz yerler? Bu yüzden evinizi temizlerken bu yedi nokta kolayca unutulur.

forget-to-clean.jpg

1. DUVARLAR VE SÜPÜRGELİKLER

Evimizde yatay yüzeylerin tozunu sık sık alsak da dikey olanları unutmaya meyilliyiz. Bu sürpriz olabilir, ancak duvarlarınızda da bir toz tabakası var! Perdelerinizi açın ve ışıkları açın, duvarlarda epey toz olduğunu göreceksiniz. Tüm duvarları temizleyerek başlayın ve süpürgelikleri yaparak bitirin. Bir silgi kullanarak duvarın tepesinden başlayın ve aşağı inin. Çoğu oda için kuru bir bez veya toz bezi ile toz almak yeterli olacaktır, ancak mutfak ve banyoda hafif nemli bir bez kullanmak isteyebilirsiniz. Bu odalarda havadaki nem tozun biraz daha inatla yapışmasına neden olmuş olabilir.

2. MOBİLYALARIN ALT KISIMLARI

Yatağınızın, kanepenizin ve sandalyelerinizin altında çok fazla toz birikir. Tabii ki, bu şeylerin altını düzenli olarak süpürüyoruz, ancak mobilyalarınızın alt kısımlarını hiç kontrol ettiniz mi? Bu yüzden mobilya parçalarınızı temizlemek için yılda en az iki kez çevirmelisiniz. Bu iş için bir toz bezi veya elektrikli süpürge kullanın.

bitkileri-temizlemek.jpg

3. BİTKİLER

Siz de büyük, yeşil ev bitkilerini seviyor musunuz? Çok güzel görünüyorlar ve enerjik bir hava veriyorlar. Ancak büyük bitkiler çok fazla toz topladıkları için ara sıra biraz temizliğe ihtiyaç duyarlar. Bitkilerinizi temizlemenin en kolay yolu, onları duşa veya küvete koymak ve suyla dikkatlice durulamaktır. Bitkileriniz bu yöntem için çok mu büyük yoksa ağır mı? Öyleyse bitkinin yapraklarını dikkatlice silmek için hafif nemli bir mikrofiber bez kullanabilirsiniz.

4. DOLAPLAR VE KAPILAR

Çoğu zaman göremediğimiz şeyleri görmezden geliriz, bu da kapıların, dolapların veya gardıropların üstlerini temizlemeyi ihmal ettiğimiz anlamına gelir. Bu nedenle, kapılar, dolaplar ve gardıroplar gibi yüksek yüzeylerin tozunu almak için bir tabure veya bir merdivene çıkın. Bunu yaparken, duvarlardaki çerçeveleri, lambaları ve vantilatörleri de temizleyin.

mutfak-temizligi.webp

5. DOLAPLARIN İÇ KISIMLARI

Bir dolabı veya gardıropu kapatıp içerideki dağınıklığı unutmak çok kolaydır, ancak dağınıklığı gidermek ve dolaplarınızı toplamak zahmete değer olabilir. Hiç kimse aşırı dolu düzensiz bir dolabı sevmez, değil mi? Dolaptan her şeyi çıkarın ve rafları temizleyin. Burada çok fazla toz toplandığını fark edeceksiniz ve hatta bazı ölü böcekler bile bulabilirsiniz. Eşyaları sıralayın ve artık istemediğiniz veya ihtiyaç duymadığınız şeyleri bağışlayın. Her şeyi düzgün ve düzenli bir şekilde geri koyun. Eşyaları saklamak için vakumlu hurçlar da kullanabilirsiniz.

6. HAVALANDIRMA FANLARI

Banyonuzdaki fanı veya evinizin diğer bölümlerindeki fanları en son ne zaman temizlediniz? Bir boşluktan havayı emdikleri için genellikle tozla doludurlar. Merdivene çıkın ve bu fanları iyice temizle. Pencerelerinizin yanındaki havalandırma deliklerini unutmayın!

7. ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE

Elektrikli süpürgenizi en son temizlediğinizden bu yana ne kadar zaman geçti? Torbayı düzenli olarak değiştirebilir veya teneke kutuyu boşaltabilirsiniz, ancak gerçekten temizliyor musunuz? Aslında bunu her ay yapmanız gerekiyor. Elektrikli süpürgenin bidonunu biraz sabunlu suyla kolayca temizleyebilirsiniz, ancak cihaza geri takmadan önce iyice kuruttuğunuzdan emin olmalısınız. Ayrıca filtreleri temizleyin veya gerekirse değiştirin.