Talih YILMAZ

Toplumda spor sadece gençlerin yapabileceği fiziksel aktiviteler olarak görülse de, bu tamamen yanlıştır. Sporun toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağladığını, demokratik toplum yaratılmasında en önemli katkının spor olduğunu, her yaşta insanın mutlak spor yapması gerektiğini her konuşmasında  adeta gözümüze sokarcasına dile getiren Bursa’nın tanınmış dövüş ustalarından Lütfi Kurtoğlu, bu günlerde tembelliğe savaş açmış durum da.


 İLAÇ KULLANMAYA MAHKUMLAR

Kurtoğlu, her mahallede en az 4-5 kahvehane olduğunu, insanların boş vakit geçirme adına sağlıklarından olup kendilerini avuçla ilaç kullanmaya mahkum ettiklerini vurguladı. Gençlik yıllarında boks yapan ve Judo -Jiu jitsu -Aikido branşlarından siyah kemer sahibi olan Kurtoğlu, “Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, kimseden yakışıklı ya da kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Amacım kahve köşelerindeki yaşıtlarımı spor ile tanıştırmak. Ben yapamam korkularının ne kadar boş olduğunu kanıtlamak.  Günümüzde ileri yaşla beraber daha az hareketli olma, daha çok hareketsiz kalma şeklinde bir yaşam biçimine eğilim vardır. Ama tüm yaş gruplarında olduğu gibi ileri yaşlarda da spor yapmanın sağlık üzerine birçok faydası vardır” dedi.
 

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

KİLODAN KAÇILMIYOR
Spor yapma alışkanlığının çocuklara küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini aktaran Lütfi Kurtoğlu, “İlerleyen yıllarda yaşam biçimi haline dönüştürmek lazım. Lakin spora başlamakta geç kalmak söz konusu değildir, İsterseniz 50 yaşından sonra da spor yapabilirsiniz. Spor daha dinç hissetmenize sağlayacak. Yaşlanma süreciyle metabolizma yavaşlamaya ve kas kitlesi azalmaya başlar. Kas ve kemikleri korumanın tek yolu spor yapmaktır. Eğer spor yapmazsanız, kilo almanız da kaçınılmaz hale gelir. İlerleyen yaşlarda yapılan düzenli spor fiziksel yaşınızı geriye çekersiniz. Yaşıtlarınıza göre çok daha genç bir görünüme sahip olursunuz.  Spor yapmayan biri, 30 yaşından sonra her yıl ortalama yüzde 4 oranında kas kaybı yaşıyor. Bu da yer çekimine yenik düştüğümüz için vücudumuzda sarkmalara yol açıyor. Her mahallede en az 10 kahvehane olacağına 2 spor salonu olsa” dedi.  “Sağlıklı beslenme ve spor, vücudumla bağ kurmamı sağlıyor” diyen Kurtoğlu, kendiyle rekabet etmeyi sevdiğini ,O yüzden sağlığımın ,hayatım boyunca spor yapmaya el vermesini umuyorum” dedi.”