Yeni bir cihazın hemen satın alınması genellikle gerekli değildir. Aşağıda sizinle paylaşacağımız yazıda akıllı telefonunuzun hafızasını nasıl hafifleteceğinizi göreceğiz.

Yapay zekaya Event Gates desteği Yapay zekaya Event Gates desteği

Cep telefonunuzun hafızası fazlasıyla doldu, yeni bir cep telefonu alıp para harcamak yerine nasıl arttırabiliriz?

1-001.jpg

AKILLI TELEFONU HAFİFLETMEK İÇİN BAZI İPUÇLARI

İlk ipucu, fotoğrafları dış kaynak kullanmaktır. Fotoğrafları ve videoları harici cihazlarda depolamak, depolama alanından tasarruf sağlar. Fotoğrafları ve videoları düzenli aralıklarla mobilden harici cihazlara taşırsak, cep telefonumuzun hafızası her zaman boş kalır.

Bunun için bir bilgisayar, bir USB veya harici bir sabit sürücü uygundur. Artık bir akıllı telefon boyutunda iki terabaytlık sabit disk var, bu yüzden evde çok fazla alana ihtiyacımız yok. Son olarak alternatif, bulutu kullanmaktır.

İkinci ipucu, mesajlar için otomatik silme işlevini kullanmaktır. Signal veya WhatsApp gibi uygulamalarla mesajlaşma sağlayıcısından gelen mesajları otomatik olarak silebiliriz. Bunlar daha sonra tarafımızca belirlenen süre sonunda hafızadan otomatik olarak silinir. Seçeneği ayarlarda bulacağız. Artık içeriği önemsemediğimiz zaman eski sohbetleri sileriz

2-001.jpg

TELEFONUN HAFIZASINI YÜKSELTMEK

Cep telefonu hafızamız doluysa nasıl artırabiliriz? İzlenecek birkaç ipucu daha var. Bunlardan biri otomatik indirmeyi kapatmaktır. Mesajlaşma servisleri aracılığıyla fotoğraf ve video aldığımızda, akıllı telefon genellikle bunları otomatik olarak indirir. Özellikle bir grup sohbetinin parçasıysak. Bu genellikle telefonun hafızasını zorlar ve daha hızlı dolmasına sebep olur.

WhatsApp ayarlarına gidip Veri Depolama'ya tıklarsak, "Medyayı otomatik olarak indir" seçeneğini bulacağız ve kapatma seçeneğini seçeceğiz. Bu sayede sadece istediğimiz dosyaları indireceğiz.

ÖN BELLEĞİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Son ipucu, telefonumuzda daha fazla hafızaya sahip olmak için önbelleği düzenli olarak temizlemektir. Basitçe söylemek gerekirse, önbellek, uygulamalar kapatıldıktan sonra silinmeyen depolamadır. Ara sıra önbelleği boşaltmazsak, cep telefonunun hafızası dolar.

Verilerin çoğunun toplandığı yer olduğu için mesajlaşma, video akışı veya müzik akışı hizmetlerinin önbelleğini temizlemeye özellikle değer.