Mustafa TANITAN

Ulu Cadde'de bulunan Dernek Lokalinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongre'de on bir yıldır derneğin başkanlığını yapan Domaniç Güreşlerinin Altın Kemerli Güreş Ağası, Mali Müşavir Beyhan Gündüz kendisinin yorulduğunu bu yüzden aday olmayacağını ve bundan böyle bayrağı gençlerin taşımasının gerektiğine inandığını bu nedenle de başkan ve yönetimin  gençlerden oluşması önerisinde bulundu. 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

BURSA VE TÜRKİYE BİZİ KONUŞTU

Dernek Başkanı Beyhan Gündüz yaptığı konuşmada ”Bir yıldan bu yana koronavirüs yüzünden etkinliklerimizi gerçekleştiremediğimiz. Derneğimiz başkanlığım döneminde birçok derneğin hayal dahi edemediği etkinlik ve projeleri hayata geçirerek Bursa ve Türkiye, Hatta Avrupa’da özelliklede Almanya’da sesini duyuran örnek bir Dernek konumuna gelmiştir. Tabi ki bu sadece benimle olmamış bir elin nesi var iki elin sesi var misali Yönetimim ve Derneğimize destekte bulunan Kütahyalı hemşehrilerim sayesinde gerçekleşmiştir. Ben buradan yönetimim ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİME YEMEK VERDİ

7. Olağan genel kurulda yönetimi devir alan Başkan İsmail Taş ve  Ali Kıran, Ahmet Özalp, Mesut Çakır, Mehmet Özkul, Mehmet Ali Özer, ve Hakan Gündüz'den oluşan Derneğin Yönetim Kuruluna eski başkan Beyhan Gündüz Bağlarbaşı Mahallesindeki malikanesinde yemek verdi. Eski başkan Gündüz yemekte yaptığı konuşmasında Davetime icabet eden Derneğimizin gelecek vaat eden yönetim kuruluna teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Malumunuz şehrimizde beş bine yakın Sivil Toplum kuruluşu sözüm ona faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimizde on bir yıl başkanlık yapmış bir ağabeyiniz olarak siz değerli hemşerilerime bir takım önerilerim olacak. Hiç bir karşılık beklemeden göreve talip olan yeni yönetim kurulumuza Derneğimizin Doğduğumuz Kütahya ve Doyduğumuz şehir Bursa arasında bir kültür köprüsü oluşturduğunun bilinci ile hareket ederek örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz ile kültümüzü yaşatma ve gelecek nesillere taşımak amacı ile görevlerinizi başarıyla sürdürmenizi istirham ediyor ve çıtayı daha yukarılara taşımanızı bekliyorum" diye konuştu.

TAŞ "ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ"

Veda yemeği özelliği taşıyan buluşmada Derneğin çiçeği burnunda başkanı İsmail Taş da yaptığı konuşmada "Bursa'da çatı dernek görevini başarıyla sürdüren Derneğimiz Beyhan Ağabeyim döneminde Altın devrini yaşadığına hep birlikte şahit olduk. Ben buradan Kütahya mızı 11 yıldır başarıyla temsil eden Beyhan Ağabeyim ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ben ve yönetimim görevimiz sürecinde Kütahya ve Bursa da gerçekleştirilen Ata sporumuz güreş başta  olmak şehirler ardasında “Kültür köprüsü” kurarak birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak için çalışacağız. Osmanlı kültürünün yaşamasında büyük rol oynayan derneğimiz, Bursa’da ilklerin Derneği olarak da isim yaptı. Derneğimiz bir Tabela Derneği olmayıp gerçekleştirdiği etkinlik ve faaliyetlerle her zaman ön plana çıkmıştır. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyor Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyor yönetime seçilen arkadaşlarımla el ele vererek çıtayı yükseltmek için çalışmalarda şimdiden başlamak istiyorum. Ayrıca yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarıma da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı.