Özlem ATAÇ/ÖZEL HABER

Her fırsatta tasarruf çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘22 Mart Dünya Su Günü’ kapsamında Bursalılara tasarruf çağrısında bulundu.  Suyun, canlı hayatı için yaşamsal öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Hayatın devamlılığı noktasında ise içilebilir tatlı su kaynaklarının mevcudiyeti, ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bu gerçekten hareketle, tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla 1992 yılında aldığı bir kararla, 22 Mart’ı ‘Dünya Su Günü’ olarak kutlanmasına karar verdi. Suyun değeri, şüphesiz, sahip olduğu yaşamsal, ekonomik ve stratejik önemden kaynaklanıyor” diye konuştu. 

‘KAYNAKLARI KORUMALI VE GELİŞTİRMELİYİZ’

Dünya tarihinde su kaynakları için savaşmayı göze alan ülkelerin olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Su kaynaklarına sahip olmak, ülkeler açısından öylesine önemli ve değerlidir ki dünya tarihi, su kaynaklarının kullanımı ve işletilmesi noktasında birbirleriyle savaşmayı göze alan ülkelerin tarihiyle doludur. İçilebilir su kaynaklarının dünya ölçeğindeki sınırlılığı göz önüne alındığında, böylesine sınırlı düzeydeki bir değere sahip olmak, hiç kuşku yok ki büyük bir ekonomik güce sahip olmak anlamına da gelmektedir. Bütün bu gerçekler bizi, su kaynaklarını koruma ve geliştirme noktasında buluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR BIRAKMAK İÇİN…

‘Türkiye ve Bursa su zengini’ algısının çok yanlış olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakmak için her bir bireyin suyu tasarruflu kullanması gerektiğini vurgulayarak, “İçinden geçtiğimiz küresel ısınma ve iklim değişikliği sürecini de göz önüne alarak, suyu tasarruflu kullanalım. ‘22 Mart Dünya Su Günü’nün; tüm canlıların ortak hayat kaynağı olan suyun korunmasına, bilinçli ve duyarlı kullanılmasına vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti