Osmangazi Belediyesi, Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği ve Bursa Fetihder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği’nde eğitim gören 250 Suriyeli yetim çocuğa ve annelerine kırtasiye malzemesi, gıda kolisi ve okul çantası yardımı yaptı. Dernekteki Suriyeli çocukları ziyaret ederek sohbet eden Başkan Dündar, dağıttığı kırtasiye malzemeleri ile çocuklara büyük mutluluk yaşattı.


Suriyelilerin, ülkeleri üzerinde oynanan oyun nedeniyle evlerini terk edip göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Başkan Dündar, “Bursa’da da şu anda 120, Osmangazi ilçemizde ise yaklaşık 40 bin Suriyeli kardeşimiz bulunmakta. Devletimizin ve sivil toplum örgütlerimizin yardımı ile bu kardeşlerimiz yaşamlarını sürdürüyor. Osmangazi’deki devlet okullarında eğitim gören 8 bin Suriyeli çocuğumuz var. Devlet okullarının dışında çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında da çok sayıda çocuğumuz eğitim görerek bir yandan Türkçeyi öğreniyor, diğer yandan da ülkemize adapte olmaya çalışıyor. Bizler de belediye olarak hem derneklerimize hem de kültür merkezlerimize destek oluyoruz. Çocuklarımızın eğitimlerine ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. İnşallah ülkelerindeki savaş biran önce son bulur ve Suriyeli kardeşlerimiz evlerine tekrardan kavuşurlar” dedi.
Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Arif Çelik de, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, derneğimizde eğitim gören 250 Suriyeli yetim çocuğumuza kırtasiye malzemesi ve kıyafet dağıtırken, annelerine de erzak yardımında bulundu. Başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bursa Fetihder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Bulat ise, “Osmangazi Belediyemiz Suriyeli göçmen kardeşlerimize yönelik destek ve yardımlarını esirgemiyor. Daha önce gıda ve kıyafet yardımında bulunan Başkanımız Mustafa Dündar, bugün de kırtasiye malzemesi dağıtarak 250 Suriyeli yetim çocuğumuzun yüzünü güldürdü. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.