İzzet GÜNAY

Yıldırım’a bağlı Yeni Mahalle’de bulunan Sular Vadisi belediyenin en büyük yatırım ve hizmetlerinden biri. İnşaatı ve iç mimarisi de tamamen bitirilen, içinde Babadağ Camii, büyük ve kapsamlı bir sağlık ocağı, PTT, Muhtarlık Hizmet Binası vb. birimleri de olan; kafeteryaları, oyun parkları, yürüyüş yolları, spor alanları, gölleri ve pırıl pırıl akan deresiyle mahallenin nefes aldığı, insanların buluşma noktası ve mahallenin yüz akı… Mahalle halkı ve muhtar Hüseyin Buldu soruyor, “Niye hizmet binamızın ve sağlık ocağımızın nakil işlemimizi yapmıyorsunuz?” diye… Buldu, “Tüm bu imkânlar hazır olduğu halde bilhassa tam kapasiteli Sağlık Ocağımızın nakli için eski sağlık ocağı etrafında ki eczanelerin baskısı yüzünden öteleniyor diye duyumlar alınıyoruz... Aylardır oyalanmaktan üzülüyoruz, yapın şu açılışımızı artık” diyerek belirsizliğin biran önce ortadan kalkması gerektiğini vurguladı. 

BURSA ADINA ÖNEMLİ BİR YAPI

Sular Vadisi Doğa Parkı'nın Yıldırım'ın en önemli projelerinden birisi olduğuna vurgu yapan Buldu, “35 hektarlık alan üzerine inşa edilen Sular Vadisi Doğa Parkı ve rekreasyon alanı Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek. Tüm Bursalıların yararlanacağı bir tematik park olarak inşa edilen aynı zamanda Ulusal bir ödüle de sahip olan projenin sadece Yıldırım için değil Bursa adına önemli bir yapı olacağını söyleyen yetkililerimize rica ediyoruz. Lütfen ötelenip durmasın, her şey hazır. Bilhassa sağlık ocağımız ve muhtarlık hizmet binamızı artık teslim edin” diye konuştu.

HALKA CEVAP VEREMİYORUM

Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldu gazetemize yaptığı açıklamada mahallesinin en önemli sorunlarından birisinin bu olduğunu belirterek, “Yıldırım’ın Türkiye’deki değerini daha da yükseltecek, belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak. Muhteşem bir eser ortaya çıkarıldı. Bunun için tüm emeği geçen başkan ve yöneticilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum fakat bilhassa 1200 metrekare kapalı alana sahip yeni sağlık ocağımıza çok acil ihtiyacımız var. Bu konuda halkımız mağdur ediliyor. Ayrıca şu an kullandığım hizmet binası da 112 acil olarak hizmete verileceğinden herkes beklemekten sıkıldı, ben halkımıza bu konuda açıklama yapamıyorum artık” dedi.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE TOPRAK KAYMASI 

“Bu kadar yatırım yapılan mahallemde öyle göz önünde büyük sorunlarımız var ki anlatamıyorum” diyen Buldu, “En işlek caddelerimizden Okşan Atalay’da her yağışta ortalığı çamura bulayan toprak kayması var. Basit bir istinat duvarı sorunu çözecek fakat defalarca dilekçe verdiğim halde sorunu çözemedim. Bir gelip yerinde inceleseler, bizleri bir dinleseler hak verecekler” dedi.

CAMİDE CENAZE ALANI YOK

Yetkililer tarafından dinlenmek istediklerinin altını çizen Buldu, “150 yıllık Babadağ Cami’mizde cenaze namazı alanı yok. Hemen yanındaki boş arsa Sular Vadisi projesi kapsamında. Aradaki duvar kaldırılarak buradaki müsait alan değerlendirilebilir. Cenaze namazlarımızı mecburen ortalık yerde kılıyoruz. Gelip ilgilenirlerse mahalle halkı ve vatandaşın ne dediğimizi anlayacaklar. Mesela Göksel Çıkmazı var. Buraya birkaç basamakla iniliyor. Biraz dolgu ve yapılandırmayla buraya açılacak bir giriş ile mükemmel bir otopark alanı olabilecek durumda. Şu an moloz ve yabani otlar bürümüş durumda, atıl duruyor ve çirkin görüntü oluşturuyor” dedi.

SİNAN DEDE’NİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Dervişlerimizden Sinan Dede ve ulemanın mezarları o kadar ihmal edilmiş durumda ki anlatamam. Eski mezar taşları ve tarihi eserler buradan kimliği belirsiz kişilerce çalınarak götürülmüş. Hala da çalınıyor. Etraflarında bir koruma çiti bile yok. Bunun gibi UEDAŞ da Küçük Sokak’taki elektrik direklerini kaldırarak kabloların yer altına alınması ile ilgili 5 yıldır verdiği sözleri yerine getirmediği iddia ediliyor. “Bu zamanda bu kadar ihmalkârlıklar bizleri çok üzüyor” diyen Buldu, “Ayrıca son olarak da belirtmeliyim ki otobüs seferlerimiz yetersiz kalıyor. Belediyeye ait engelli rampaları da olan belediye otobüslerine acil ihtiyacımız var. Bizler sizler aracılığı ile sessiz çığlıklarımızı yetkililerimizin duymasını ve bizlere bir kulak vermelerini rica ediyoruz” dedi.

GÖLDEN YÜRÜYÜŞ YOLUNA

Yeşil Yıldırım’a yakışacak bir şekilde, mavinin ve yeşilin buluşma noktası olarak tasarlanan, su teması ve yeşil alan donatısıyla benzersiz nitelikte olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda çalışmalar neredeyse bitti. Yıldırım’a değer katacak olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda, 28 bin metrekarelik proje alanının yüzde 70’i yeşil tema üzerine tasarlanırken, doğaya can veren suyun yer aldığı alanlar projeye canlılık katıyor. Benzersiz mimarisi ile yapay göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanan Sular Vadisi Doğa Parkı, birçok donatıyı bünyesinde barındırıyor. Projenin en dikkat çekici kısmı olan gölün yanı sıra, teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi-seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi ile Sular Vadisi Doğa Parkı’nda sona gelindi.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi