Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

"Muhtarlık mahalle halkının ilk ve en kolay ulaştığı ve dertlerini bire bir anlatarak, çözüm arayıp hesap sorabildiği, yerel yönetimlerin ilk basamağıdır" diyen Yılmazer, "Söylemde değil, eylemde olan, yerinde yönetim anlayışını hakkıyla uygulayabilen birimin temsilcisidir. Halkın gerçek vekilidir. Bence ağabeydir, kardeştir, sorunlarda ilk çalınacak kapı, dert babasıdır anlayacağınız’’ diyerek aşkla bir daha diyen deneyimli muhtar ‘’seven, sevmeyen herkese, Beşevler Mahallemiz için taş üzerine taş koyan tüm halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM MERCİSİ OLABİLMEK

Nilüfer İlçemizin Beşevler Mahalle Muhtarı, Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer Gazetemize bir teşekkür açıklamasında bulundu. Yılmazer ‘’Bizlerde 2004 yılından beri doğup büyüdüğümüz mahallemize ve yöremize ve insanımıza hizmet etme gayretinde olarak ulaşılabilir insan ve çözüm odaklı bir yaklaşımla 3 dönemdir  hizmet gayretinde olduk. Bundan önceki azalarımız ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu dönem azalarım; Emine Yavuz Gökmen, Muharrem Lafdinler, Dilek Canbaz, Gökhan Günaydın, Fahri Özayman, Seyyide Günaydın, Mustafa Çalışır, Kemal Şemşek, Işık Uzel, Yaşar Bahçıvancı, Hamide Kıyılı ve Muhammet Candaş ile birlikte de aynı gayret ve  hizmet   anlayışıyla  da devam edeceğiz, insanımızın hizmet alacağı kurumlara ve birimlere ulaşması kolay ama çözüm ve sonuç alması oldukça zordur. Keza kurumlar ve çalışanlarında bir çoğunun soruna ulaşması ve sorunu yaşayanlara çözüm olacak şekilde sonuçlandırması da bir o kadar zor maalesef. Biz muhtarlar hizmet üretmesi gerekenler ile, hizmet alması gerekenler arasında köprü olmanın gayretindeyiz. Bundan dolayı da, çoğu zaman ciddi çabalar sarfederek karşılaştığımız sorunları gidermek için mücadele ederiz. Mahallelinin ilk ve en  kolay ulaştığı ve dertlerini bire bir anlatarak, çözüm arayıp hesap sorabildiği, yerel yönetimlerin 1. basamağıdır. S öylemde değil , eylemde olan, yerinde yönetim anlayışını hakkıyla uygulayabilen birimin temsilcisidir. Halkın gerçek vekilidir. Bence ağabeydir, kardeştir, sorunlarda ilk çalınacak kapı, dert babasıdır anlayacağınız. Deyim yerindeyse sadece bu mahallenin değil, her kesimin Marko Paşası’ yız biz. Dolasıyla  da bu süreçlerde  hizmet alabilmek için; sürekli aktif olmak, ikili diyalogları iyi kurmak,  kurum STK ve siyasilerle de sürekli iletişim halinde olmak durumundayız. Sık sık kurum yöneticilerini ziyaret ederiz. Hizmet alabilme adına, köprü oluruz, dertleri sorunları aktarırız yetkililere aciliyetlere göre. AK Parti, CHP, MHP, SAADET Partisi, İYİ Parti İl Başkanlıklarımızla ve İlçe başkanlıklarımızla, ayrıca bölgemizdeki kurum müdürlerimizle de iletişimlerimiz oldukça iyidir ve sık sık ziyaret edip mahallelerimizin sorunlarını ve çözümleri konularında  istişare ederiz. Ama böylede olmalı diyorum ben. Sorunların en kısa sürede çözümünde de çok etkili oluyor. Sanırım birazda başarının sırrı burada diyebilirim."

MERMERİ DELEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL...

Sizlerinde bildiği gibi Nilüfer ilçemiz 64, Bursa İlimiz 1078 muhtarlıktan oluşmaktadır. Bu muhtarların hizmetlerine bu kaynaklarla yetişmek oldukça zor. Bu yüzden hizmet önceliği alabilmek için, sadece muhtarların yazışmaları ve talepleri yetmiyor. Bazen ikili ilişkiler, bazen siyasi ilişkiler, ancak en önemlisi duyarlı mahalle sakinlerimizin desteği hepsinden önemlidir. Bu güne kadar verdiğiniz desteğin, bu günden sonrada artarak devam etmesi, ilgili kurumlardaki çevrenize ulaşmanızı, iletişim araçlarını daha sık kullanarak destek olmanız, taleplerinizin çözümünün hızlanmasını sağlayacaktır. Unutmayalım sorunların çözümünde, mermeri delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanını ve yöresini en çok seven, ona en çok hizmeti verme gayretinde olandır düsturuyla hareket eden ekibimiz diyor ki; Halka hizmet, Hakk’ ka hizmettir. Buradan sizler aracılığı ile Bizlere hizmetlerimizde yardımlarını esirgemeyen tüm bürokrat ve idarecilerimiz başta olmak üzere , kurum amirleri ve idari kadrolarından, emektar işçilerimize, memurlarımıza, bizleri destekleyen tüm Beşevler halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bilgili, kültürlü, sorumluluk sahibi, asla neme lazım demeyen ve davranmayan, işin hakkını veren ve de hakkını arayan Beşevler Mahalle sakinlerimize selam olsun.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi