Çevrimiçi müzik ve podcast pazarının önde gelen markalarından Spotify, kullanıma açtığı yeni internet sitesi üzerinden canlı müzik etkinliklerine bilet satışına başladı. Spotify, böylelikle elindeki kapsamlı kullanıcı verisinden daha iyi yararlanmayı planlıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Alper Gezeravcı’nın uzay yolcuğunu Bursalı çocuklarla izledi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Alper Gezeravcı’nın uzay yolcuğunu Bursalı çocuklarla izledi

Spotify, kullanıcıları Ticketmaster ve Eventbrite gibi ortaklara yönlendirmek yerine doğrudan platformundan hayranlarına canlı konser biletleri satmak için yeni bir site başlattı. Şirketin yeni web sitesi yaklaşan konserleri listeliyor ve kullanıcıların bu gösteriler için banka veya kredi kartıyla bilet satın almalarına olanak tanıyor; kullanıcıların bilet satın almak için bir Spotify hesabına sahip olmaları gerekir.

Spotify'ın Etkinliklerden Sorumlu Ürün Müdürü Sam Sheridan, Haziran ayında yayınlanan bir blogda, insanların uygulamada sanatçılarla etkileşime girerken canlı performansları için etkinlikler bulmak için platformdan ayrıldıklarını söyledi. Yenilenen canlı etkinlik akışı ve biletleme platformu ile şirket, keşif sorununu çözmeye ve doğrudan veya bir satış ortağı olarak bilet rezervasyonu yaparak gelir sağlamayı hedefliyor. Geçen yıl şirket, pandemi nedeniyle önceden kaydedilmiş sanal konserlere bilet satmayı da denedi. Şirket, sanatçılara akıştan yeterince ödeme yapmadığı için sürekli inceleme altındaydı, bu nedenle bu yeni girişimle Spotify, sanatçılar için daha fazla bilet satışını artıracağını iddia edebilir.(Bloomberght)