Sayın Muhtarım, öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum , sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?

Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız  ve gazetenizin müstesna sayfalarında yer ayırdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Zeki Yardımcı 1975 Bursa doğumluyum, Aslen Rizeliyim. Mahallelilerimizin teveccühü ile  muhtar oldum,  vaatlerimiz vardı, bir kısmını kendi imkanlarımızla da olsa yerine getirdik. Bunlardan bahsedecek olursam kamera sistemi, cami ezan sistemi, mezarlık sistemi ve Osmangazi Belediyemizin yaptığı halı sahanın ışıklandırma sistemlerini  hayata geçirdik. Bunların çoğunu kendi bütçemizle yaptık. Günlük hizmetler konusunda Osmangazi Belediyemiz sağ olsun elinden geldiği kadar  yardımcı oluyor, çöp toplama, budama, bakım, park bahçe hizmetleri layıkıyla yerine getiriliyor.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

KORONAVİRÜSÜN BELİNİ EL BİRLİĞİYLE KIRACAĞIZ

     Muhtarım, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de son birkaç aydır Koronavirüsün  etkisi görünmekte bu bağlamda sizler mahallenizde ne gibi önlemler almaktasınız?

Bizler de elimizden geldiğince mahallemizin temizliği konusunda olsun ve de diğer hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürecinde olsun ihtiyaç sahibi insanlarımıza, mahalle halkımıza ekmek dağıtımı yapıyoruz aynı zamanda 65 yaş üstünde olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da devamlı bir şekilde karşılıyoruz ,emekli maaşlarının çekimi v.s. ile ilgili sıkıntı yaşayanlara yardımcı oluyoruz.

BURSA’DA PARKLARA, BAHÇELERE GİREMEYENLER  BURAYA GELİYOR

Yaşamış olduğumuz bir  diğer sıkıntı hemen mahallemizin yanındaki mesire alanımıza Bursa'daki  meydanlarda ,parklarda ,bahçelerde istedikleri şekilde davranamayan  kişiler maalesef bizim buradaki  mesire alanımıza   sıklıkla gelmekteler. Bu da tabii burada yaşayan insanlarımızın tepkisini çekmekte.

EMNİYETTEN DAHA DA SIKI SIKILIK BEKLİYORUZ

Ayrıca son zamanlarda yaşamış olduğumuz en büyük sıkıntılardan biri mahallemizde yaşayan insanlarımızın tarlalarındaki, arazilerindeki  bazı alet edevatların  yerlerinden sökülerek götürülmesi çalınması. Bu konularla ilgili gerekli kontrollerin emniyet kuvvetlerimizin sıklaştırmalarını  bekliyoruz. Binlerce liralık alet edevatları yerlerinden sökülerek hurda parasına 20 liraya 30 liraya satılıyor olması mahalle sakinlerimizin insanlarımızın kaybı olduğu kadar milli servetinde kaybıdır.

UZUN SÜRELİ BEKLEMEK ZORUNDA KALIYORUZ

Bunlara ilaveten  son zamanlarda bazı acil durumlarda bu Koronavirüs etkisi ile olduğuna inandığım için söylüyorum polisimize ,  güvenlik kuvvetlerimize ulaşamıyoruz ya da irtibat kurabilmek için  uzun dakikalar beklemek zorunda kalıyoruz. Tabii acil ulaşmak istediğimizden   sıkıntının daha ileri boyutlara varmasına sebebiyet vermekte. Kesinlikle yanlış  anlaşılmasın Polisimiz , Jandarmamız bizlerin her zaman yanında onların yardımları destekleri bizler için çok önemli ama dediğim gibi bazı Acil durumlarda anında ulaşamamak bazı sıkıntılara neden olmakta. Bununla ilgili artık özel bir hat mı olabilir, ya da bizim  muhtarların daha kolay ulaşabileceği bir numaramı olabilir böyle bir çalışmanın yapılması gerçekten bizleri oldukça rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

Muhtarım son olarak başta Armutköy Mahallesi sakinleri olmak üzere insanlarımıza, vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

EVDE KAL BURSA!!!  EVDE KAL  ARMUTKÖY !!!
Mahalle sakinlerimizin teveccühü ile muhtar olduk, bize ağır bir yük verdiler. Biz bu yükün altında kalmak istemiyoruz, hizmetlerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu süreçte az çok belediyelerin  durumlarından kaynaklanan ekonomik sıkıntıları biliyoruz.

İlaveten bu virüs sıkıntısı da tuz biber oldu. Büyükşehir toparlamaya çalışıyor, şu anda da elbette hizmetler yapılıyor ama  bu virüs salgınından  sonra çok daha  hızlı bir şekilde  hizmetlerin   verileceği kanaatindeyim. Osmangazi Belediyemizin büyük projeleri var ve bir taraftan onları da devem ettiriyorlar. Elbette bizim mahallemizin eksiklikleri var daha önce söylemiş olduğum gibi birçok sıkıntıyı kendi imkanlarımızla olsun, belediyelerimizin desteği ile olsun , halletmiş olduğumuz gibi bazı eksiklerimiz de var ama şu an bütün toplum sağlığını tehdit eden Koronavirüs sıkıntısı nedeniyle bunlara girmek istemiyorum. İnşallah  bu sıkıntıyı aştıktan sonra yavaş yavaş artık rutin işlerimize döneceğiz. Ben buradan son olarak başta Armutköy’de yaşayan insanlarımız olmak üzere Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime bu sıkıntılı süreç bitesiye kadar 20 yaş altında ve 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın sokağa çıkmamalarını diğer yaş gruplarındaki insanlarımızın da mecbur kalmadıkça çıkmamalarını çıktıklarında da maskeli bir şekilde ihtiyaçlarını gidermelerini , kalabalık yerlerde bulunmamalarını söylemek istiyorum. İnşallah bu sıkıntılı günlerde geçecek ve ülke olarak millet olarak daha güçlü olacağız, son olarak herkese selamlarımı iletmek istiyorum, Mübarek Ramazan ayının  hayırlara  vesile olmasını diliyorum ve  sözlerimi sonlandırmak istiyorum.