10 numara yağ kullanarak havayı kirleten, vatandaşlara kaliteli hizmet vermeyen halk otobüsçüler için süre doluyor. 1 Ocak tarihine kadar araçları yenilemeleri gerektiği halde bunu gerçekleştirmeyen 300 halk otobüsünden 240´ı için 10 gün kaldı. Başkan Altepe, Bursa´nın dünyada yaşanacak 37.şehir olduğunu hatırlatarak, "Bir yandan Türkiye´de yaşanacak birinci şehir olacaksınz, diğer yandan otobüsleriniz simsiyah duman çıkartıp havayı kirletecek. Araçlarınız onuncu sınıf olacak. Buna müsade etmeyeceğiz.

20 gündür araçları yenilemediler. Bugün yaptığımız tebligat ile 1 Şubat tarihine kadar süre verdik. Eğer araçlar yenilenmezse 240 eski halk otobüsünün çalışmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Bu arada 12 metrelik yolcu otobüsünün 400 bin lira, 9 metrelik yolcu otobüsünün ise 290 bin lira olduğu, Türkiye´deki otobüs firmalarında yeterli stokta yeni araç bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, dün ve önceki gün eylem yapan bir çok mahalle sakini ve muhtarı özel halk otobüslerinin hizmet kalitesinin yetersiz olduğunu ve bölgelerine Burulaş´tan sarı otobüs istediklerini dile getirdiler.

Burulaş´ın 24 otobüsün seferden el çektirilmesiyle, kendi bünyesindeki otobüsleri alternatif olarak sefere alabileceği kaydedildi.