Ilıcalı,  “Ünlü olduğunuz zaman bunlar geliyor başınıza. Bir gün Erzurum Valisi diye biri aradı beni. ´Bir öğrencimiz var, yurt dışına gidecek. Biz bir miktar para topladık ancak eksik kaldı, iyi de bir eksik kalmış. Tamamlar mısınız?´ dedi.

Ben de ´tamamlarız sayın valim´ dedim. Karşı tarafın genel tonlamasından, ses tonlamasından bazı şeyleri analiz edebiliyorum. Ben yarışmacılarımı hep mülakatla aldığım için çok ciddi bir insan analistiyim diyebilirim. Konuşmadaki enerjiyi bir valinin üzerinde buldum. Çocuklara vali beyi arayın dedim. Vali bey makamında çıktı, çünkü arayan şahıs bana Ankara yolundayım demişti. Tabi olayı öğrenmiş olduk. Niyetini bozmuş bir vatandaş bizi dolandırmaya çalıştı. Bazen de Atatürkçülük kitabı çok olur.

Emekli birisi ´Atatürkçü düşünceyle ilgili güzel bir kitap var´ dedi. Kitap çok masum geldi. ´Neden almayalım´ dedim. Hemen alın diye komut verdim. Sonra kitabın fiyatı geldi 12 bin TL. Bu birazda legal dolandırıcılık şekli, kitap ne kadar 25 bin TL. Bunları yaşıyoruz” dedi.