Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

Soğanlı Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı Zeynep Yıldırım, 2 çocuğunu okuttuğu okullarda sınıf anneliği, okul aile birliklerindeki görev ve etkinlikleriyle ömrünü çocuklara adamış bir kadın. Bu yüzden Bursa Vatan Hastanesi’nden emekli olduğu halde birçok tanıdığı ona “hocam” diye hitap ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Zeynep Yıldırım, kendisini şöyle anlattı: “Orhaneli Dağgüney Köyü doğumluyum. Bursa Vatan Hastanesi’nden emekliyim. Evli ve 2 erkek çocuk annesi, 6 aylık da babaanneyim. 9 yıl Sabiha Köstem ilk ve orta öğretim okulunda, 5 yıl da Malcılar Anadolu Lisesi’nde Okul Aile Birliği Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle o kadar haşır neşir olduk ki etrafımızdaki aileler beni de okul öğretmeni zannediyorlardı. Hatta uzun yıllardır etrafımda yakinen tanıyanlar bile “hocam” diye hitap eder oldular. Şimdi de buradan yola çıkarak mahalle halkımızın, çocuklarının sorunları için mücadele etmek benim için bir yaşam biçimi halini aldı. Bunun için mahallemizde bulunan Altınsaban Spor Kulübü ve mahallemizin ismini de taşıyan Soğanlı Kanal Boyu Nilüfer Spor Kulübü başkan ve yönetimleriyle birlikte gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE

“Resmi kurumlar ile bu kulüpler için de sürekli istişare içinde olacağız” diyen Yıldırım, “Ben bir anne olarak biliyorum ki gençler geleceğimizin teminatı ve spor, müzik ile ilgilenen gençler sağlıklı yaşamayı, planlı hareket etmeyi, ekip çalışmasını ve paylaşmayı, hatta rekabeti ve yenilmenin hırsıyla gayreti, mücadeleyi, bu sayede başarının hazzını kazanıyor. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Önceliğimiz mahallemizin de konumu ve durumu göz önüne alınınca bu olacak” dedi.

DAĞDER ÜYESİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Muhtar Yıldırım, “Derneklerimiz ile birlikte çalışarak halkımızın birlik ve beraberliği için azalarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemizde de Çakır Yenice Derneği, Büyükorhan, Topuk Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği vb. birçok sivil toplum kuruluşu var. Ben de Dağgüney Köylüyüm. Halen orada az da olsa fidanlık gibi arazi ve evimiz var. Ben köy sıcaklığını, misafirperverliğini kaybetmeyen insanlara bayılıyorum. Bu örflerimiz ve adetlerimizi de sonuna kadar yaşatma adına yanlarında olacağım. Kendim de bir DAĞDER üyesiyim. Bununla da gurur duyuyorum. Sizler aracılığı ile de bizleri muhtar adaylığımız süresince hep destekleyen, her fırsatta yanımızda olan DAĞDER Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ayrıca sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Bunlarla birlikte tüm derneklerimizle de birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dayanışma örnekleri vermeye de devam edeceğiz” dedi.

ALTYAPI VE KANAL ÇALIŞMALARI

Soğanlı’nın çok büyük bir mahalle olduğunu söyleyen Yıldırım, “Mahallede sorunlar da çok büyük. Halen çok fazla göç alıyoruz. Ben göreve geldiğimde önceki dönem muhtarımızdan yarım kalan işleri araştırdım. Hizmetleri için önceki dönem muhtarımız Hilmi Beye de çok teşekkür ediyorum. Botanik Park’ın altında yapılan yeni sokaklarda elektrik ve alt yapı sorunları var. Acil alt yapı ve kanallarının bir kısmını hallettik. 10 civarında çok sıkıntılı, yolları çökmüş sokağımız vardı. Yetkililerle görüştük, dilekçelerimizi verdik, bir an önce yapılması konusunda acil ihtiyaçlarımızı durmadan çözüme kavuşturuyoruz. Sağ olsunlar gerek Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş sorunlarımızla ilgileniyorlar. Yıllardır edindiğimiz tecrübemizle bürokrasi ve yöneticilerimizle aramız her zaman iyi olmuştur. Karşılıklı istişarelerle, gerektiğinde kapıları aşındırarak hizmet vermeye devam edeceğiz. 2. Çirişhane, 1.Ormanlar yolu 2 yıldır ölçüm ve tespitleri yapıldığı halde beklemede. Çelik Çıkmazı, Susam sokak, 4. Edep sokak, Gencal sokak, Ersever sokak ve kentsel dönüşümdeki yağmur giderlerinin bir an önce yapılmasını ısrarla talep ediyoruz ve takipçisi olacağız. Çok yakında, Kültürpark ve Merinos istasyonları arasında hizmet verecek ring çalışmaya başlayacak. Ayrıca Soğanlı merkezinde, siteler bölgesinde, Kanalboyu ve Dışbudak mevkiine kapalı otobüs durakları yerleştirilecek. Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin kıymetli Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ve Otobüs İşletmeleri Müdürü Erdinç Bey, Alemdar Mahallesi’nin değerli muhtarı Abdullah Akay’la Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler Mahallelerinde hizmet veren ve verecek olan ring güzergahları hakkında istişarelerde bulunduk. Ring güzergâhını semtimizin öğrencilerine göre tekrar şekillendirdik. Soğanlı mahallesi adına Kültürpark ve Merinos istasyonları arasında hizmet verecek ring sözünü aldık” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Yıldırım, mahalle sakinlerine şöyle seslendi: “Allahın izni, sizlerin takdiri ile yeni dönemde şahsımı ve ekibimi bu göreve layık gördünüz. Bizler de azalarım Aylin Bilgiç, Vedat Özay, Mesut Türk, Harun Uzun, Yusuf Diler, Mehmet Mayil, Yücel Özdemir, Vural Şimşek; çalışma grubumuz Halime Varış Giray, İbrahim Kan, Merter Aktaş, Umut Koçdemir ile hizmet için çıktığımız bu yolda ailemiz olarak gördüğümüz mahallelimizle beraber dayanışma, fedakarlık ve elbirliği içinde canla başla çalışacağız. Bu süreçte bize oy veren, vermeyen; desteğini ve dualarını eksik etmeyen tüm Soğanlı halkına teşekkürü bir borç bilirim. Biz büyük bir aileyiz.”