Fulya GÜVEN
Nilüfer Belediyesi, bu vatan ilelebet yaşasın diye canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ile kollarını, bacaklarını, gözlerini hain pusularda kaybeden gazilerimiz ve yakınlarını iftarda ağırladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in ev sahipliğinde Ramada Otel’de gerçekleştirilen organizasyona Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Uğur Toksoy, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Gürkan Çankaya ile CHP’in Bursa eski milletvekilleri Turhan Tayan ve İlhan Demiröz de katıldı. Başkan Turgay Erdem, tüm masaları tek tek gezerek, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. 
 
ACINIZ ACIMIZ
Okunan ezanla birlikte oruçların açılmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Erdem, söze Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmetle anarak başladı. “Bu vatanda barış içinde, özgürce yaşamamız için, gözlerini kırpmadan göğsünü siper eden şehitlerimize ve gazilerimize borcumuz sonsuz” vurgusu yapan Erdem, “Bizler hürsek ve bayrağımız bu toprakların her karışında dalgalanmaya devam ediyorsa, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Siz onların bizlere emanetisiniz. Biliyoruz ki yüreğiniz hep yansa da, acınızı gururla yaşıyorsunuz. Acınızı dindiremeyiz ama hep yanınızda olduğumuzu, acınızı her zaman paylaştığımızı bilmenizi isterim. Hepimizin üzerinde hakkınız var. Hakkınızı helal edin” diye konuştu.
 
ATATÜRK’ÜN İZİNDE
“Çocuklarımızı vatan sevgisiyle, Mustafa Kemal’in izinde, şehit ve gazilerimizin anısıyla yetiştiriyoruz” diyen Erdem, “Tek dileğimiz, ülkemize yönelik tüm tehditlerin, bizi ayrıştırmaya, ötekileştirmeye iten tüm çabaların artık sona ermesi. Bu güzel topraklarda kardeşlik ve barış içinde huzurla yaşamak” temennisinde bulundu ve bir kez daha şehit ve gazileri anarak, “Tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ve tüm şehit ve gazi yakınlarına da uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
BU SOFRA ETRAFINDATOPLANABİLİYORSAK ONLARIN SAYESİNDE
Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yaptığı iftarların en değerli iftarlardan olduğunu kaydetti. şehit ve gazilerin vatan için yaptıklarının hakkının asla ödenemeyeceğinin altını çizen Kaymakam Oral, “Birlik ve beraberliğin daha da pekiştiği Ramazan ayında sizlerle birlikte olmak çok güzel. Bu sofrada hür ve huzur içinde toplanabiliyorsak bunda en büyük katkı şehit ve gazilerimizindir. Hepsine şükranlarımı sunuyorum, rahmetle anıyorum” dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol ile gaziler adına söz alan Süleyman Korkmaz da iftar için Başkan Turgay Erdem’e teşekkürlerini iletti.