Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos Enerji Müzesi, 11-17 Ocak tarihleri arasındaki Enerji Verimliliği haftası münasebetiyle bir dizi programa ev sahipliği yapıyor. Hafta boyunca sürecek söyleşi ve atölye çalışmalarında, öğrencilere enerji tasarrufunun önemi, enerji verimliliği ve alternatif enerji türleri hakkında uzmanlar tarafından bilgi verilecek.Enerji Verimliliği Haftası programının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, enerji tüketiminin artmasıyla enerji verimliliğinin önem kazandığını belirtti.

EN FAZLA ENERJİ TÜKETEN...

Daha az kaynak tüketerek enerji kullanımıyla daha yaşanabilir bir dünya ve Türkiye sağlayabileceklerini söyleyen Karlık, ekonomik anlamda ülkemizin dışa bağımlılığını da azaltacağına dikkat çekti. Türkiye´nin dünyada en fazla enerji tüketen 25 ülkeden birisi olduğunu hatırlatan Karlık, “Ülkemizde enerji sıkıntılarının baş göstermemesi, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakabilmek için enerji kaynaklarımızı daha etkili kullanmalıyız. Merinos Enerji Müzesi´nde hazırlanan programla, enerji ve kaynaklarımızın bilinçli şekilde kullanılması için çalışma başlatılmıştır. Hafta boyunca sürecek programda, söyleşi ve atölye çalışmaları yapılacak. Müzeyi ziyaret eden tüm öğrencileri duyarlılıklarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.

GENÇLER KENDİNİZE HEDEF KOYUN!

Enerjinin yenilebilir kaynaklardan yapılması halinde Türkiye´nin kendi kendine yeten bir ülke olacağını anlatan Uysal, gençlerin de bunu hedeflemesini istedi. Enverder´in amaç ve faaliyetlerinden bahseden Uysal, enerji verimliliği hakkında toplumun her kesimine bilgi aktardıklarını söyledi.Konuşmaların ardından Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından Mustafa Uysal ve Mustafa Öztürk´e vermiş oldukları katkılardan ötürü hediye takdim edildi. Programın sonunda öğrenciler Merinos Enerji Müzesi´ni gezerek, atölye çalışmalarına katıldı.