Yangın, saat 15.00 sıralarında Şişli Eskişehir Mahallesi Kasap Hurşit Sokak´taki 7 katlı bir binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatı katındaki yangını söndürmek için çalışmalara başladı.

MAHALLELİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 
İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sürdüğü esnada yangını gören mahalleli sokağa döküldü. Vatandaşlar korkulu gözlerle çalışmaları izlediği sırada 2 genç kız gözyaşlarını tutamadı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla yangını görüntüledi. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında çatıdan kopan parçalar ise tehlike oluşturdu. Fatih, Şişli ve Beyoğlu itfaiyesine bağlı ekiplerin 4 bir yandan müdahalesi sonrası yangın yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı.

EVİNİN OLDUĞU BİNANIN YANDIĞINI GÖRÜNCE BAYILDI 
Öte yandan itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürdüğü esnada olay yerine gelen bir kadın kaldırıma oturduktan bir süre sonra bayıldı. Yanan binada oturduğu öğrenilen Melek isimli kadın, vatandaşların yardımıyla ambulansa götürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına geçildi. Soğutma çalışmaları devam ettiği sırada yanan binadan çıkan vatandaşlar ise dikkat çekti.
Yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, polis yangınla ilgili inceleme başlattı.