Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, şarbon hastalığı ile ilgili açıklama yaptı. Oran, “Şarbon hastalığıyla alakalı bizim dikkatimiz çeken aynı anda birkaç noktada başlamış olması. Bunun Türkiye üzerinde bir operasyona bağlı olarak gerçekleştiği kanaatini uyandırdı. Toplumda birden panik havasının ortaya çıkması, insanların tedirgin edilmesiyle bu şekilde değerlendiriyoruz. Bir anda birkaç yerde ortaya çıkması, insanları tedirgin etme hedefine ulaşıldığını gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Allah’ın izniyle bunları atlatacaktır” dedi. 
DOLARIN ARTMASI 
HAYVANCI İÇİN FIRSAT 

Dolardaki yükselmeye kendi açılarından baktıklarını anlatan Oran, “Türk hayvancılığı için mükemmel fırsattır. Yapacağımız çalışmalarla kendi etimizi üretmenin daha ileri aşamaya gitmesini sağlayacağız. Hedefimizin belirlenmesi lazımdır. Hedefimiz sadece Türkiye’deki insanların ihtiyacını karşılamak değil, mükemmel bir üretim yaparak yurt dışına ihracat yapma imkanımız olabilir. Kendimizle beraber, dünyadaki mazlum milletlere yardım edebiliriz. Bizim projelerimiz var, yetkili makamlara sunacağız. Elimizdeki kaynakları değerlendirmemiz lazım. Dolardaki yükselme dezavantaj olarak gözükse de hayvancılık açısından avantajdır” diye konuştu. Oran, Kurban Bayramı biter bitmez önlerindeki bayram için hazırlık yapılması gerektiğini dile getirerek, bu durumdan üretici ve tüketicilerin memnun kalması gerektiğini söyledi. 

Bursa’da görülmedi

Bursa'da şarbon vakası görüldüğü iddiaları yalanlandı. Karacabey Taşpınar köyünde bir çiftçi, hayvanlarında şarbon olduğundan şüphelenerek Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, hayvanlardan numune alarak Bursa’ya tahlile gönderdi. Yapılan tahlillerde şarbon virüsüne rastlanmadığı bildirildi. Ayrıca söz konusu sığırların ithal değil, yerli ırk olduğu öğrenildi.