Şiirin sesi bir kez daha Nilüfer’i sardı. Türkiye’den ve dünyadan değerli şairleri, halkın her kesimiyle buluşturan 4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali başladı. 
Bu yıl “Umut” temasıyla düzenlenen Şiir Festivali’nde, sanatseverler, 13 Ekim’e kadar, şiiri sanatın her dalıyla buluşturan çok sayıda etkinliğe katılma şansı bulacak.  
Şiirin güzelliğinin Nilüfer’i sardığı festival, ilk gününden büyük ilgi gördü. 4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin açılışı Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. 
Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. 
Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın, 4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin manifestosunu okuduğu törende konuşan Başkan Turgay Erdem, “Şiir, bütün güzelliğiyle umudumuzu beslesin diye, Nilüfer Şiir Festivali’nin dördüncüsünü bu yıl ‘umut’ temasıyla gerçekleştiriyoruz” dedi. 

4 gün boyunca yerli ve yabancı 17 şairin, düzenlenen etkinliklerde şiirin güzelliğini Nilüfer’in her köşesine taşıyacağını belirten Erdem, “Şairlerin kendi sesinden, birbirinden güzel dizelerini dinleme şansı bulacağız. Farklı sanat dallarını şiirle buluşturan etkinliklerde biraraya geleceğiz. Anadolu Ozanları Projesi de festival kapsamında ilk kez halkla buluşacak. Bu proje kapsamında Dadaloğlu, Karacaoğlan, Köroğlu, Nesimi, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre gibi büyük halk ozanlarının seçilen şiirleri, 6 besteciye verilen siparişle bestelendi ve çoksesli korolar için 6 eserlik bir repertuvar oluşturuldu. Koro edebiyatına yeni eserler kazandıran bu çalışmanın sonunda oluşan repertuar, ülkemizin en başarılı koroları olan Boğaziçi Caz Korosu, Rezonans ve Nilüfer Çoksesli Korosu tarafından festivalimizin kapanışında ilk kez seslendirilecek. Böylelikle Anadolu’nun kültürel değerleri hem gelecek nesillere taşınacak, hem de korolarımız tarafından yurt içi ve yurt dışında seslendirilerek yerelden evrensele bir paylaşım gerçekleşecek” dedi.
Açılışın ardından Türk rock grubu Yüksek Sadakat konser verdi. 

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

HUZUREVİ VE OKULLARDA ŞİİRLER OKUNUYOR
4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nde halkın her kesimi düzenlenen etkinliklerde şiirle buluşuyor. Bu kapsamda okullarda da şiir buluşmaları düzenleniyor. Bu buluşmalardan biri de 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Gülce Başer moderatörlüğünde şairler Arife Kalender, Josep M. Rodriguez, Metin Celal ve Tatev Chakhian öğrencilerle bir araya geldi. ‘Şiir kitapta şair okulda’ temalı söyleşide konuk şairler şiirlerini okudu, umut ve şiir üzerine düşüncelerini paylaştı.