Sevgi Korosu’nun bir yıl boyunca hazırlandığı ve Bursa Suare’de 4 Mart’ta gerçekleştirdiği 15. yıl özel konseri büyük ilgi gördü. Salonun hıncahınç dolu olduğu konseri dinlemeye gelenler, koronun ve solistlerin seslendirdiği eserlerle hem duygulandı hem de doyasıya eğlendi.

BİN KİŞİ İZLEDİ

Bursa Suare’de gerçekleşen ve bini aşkın kişinin izlediği konsere, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Naci Kale, Bursa Bulgaristan Konsolosu Veselin Bojilov, Eğridereli iş adamları Aydın Yılmaz, Hüseyin Yılmaz, Mestanlılar Dernek Başkanı, Cebelliler Dernek Başkanları, CHP Bursa Milletvekili, geçmiş dönem Bal-Göç Başkanı ve Eğridereli göçmenleri katılırken, gecede bulunamayan Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad, Kocaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve Ak Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tebrik telgrafı gönderdi.

SALONA SIĞMADILAR

Hıncahınç dolan salonda yer bulamadıkları için geri dönmek zorunda kalanlar da vardı, dönmemekte ısrar edip çareyi yerlerde ve merdivenlerde oturmakta bulanlar da… Eğridereliler Derneği ve Nilüfer Belediyesi’nin ortaklaşa istişare ederek ortaya çıkardıkları konser projesi, koro şefi Meltun Kadıoğlu tarafından düşünüldü ve uygulandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ

Saat 23:30’a kadar devam eden ve bitmesine kimsenin gönlü razı olmadığı konserin sonunda konuşan Koro Şefi Meltun Kadıoğlu, koronun 15 yıldır Nilüfer’de faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek proje hakkında bilgi verdi. Kadıoğlu, “Bu çok güzel projenin asıl amacı, başta Balkanlardan gelen göçmenlerin sanata ve kültüre olduğu kadar, işlerine ve yaşamlarına da ne kadar özen gösterdiklerini belirtmekti. Biz de bu güzelliği Bursa’da yaşayan müzikseverlere duyurmak, Bulgaristan Kırcaali ve Eğridere şehirlerinde faaliyet yapan ve Türk folklorunu yaşayan ve ayakta tutanları ödüllendirmek istedik. Bu vesile ile elimizden geldiğince, Anadolu müziğini ve Balkan Rumeli müziğini kaynaştırarak ve de pekiştirerek ve de iki ülke arasındaki köprü rolünü üstlenerek, müziğin dinlerini ırklarını ayırt etmeden bir arada duyurmaya çalıştık. Şükürler olsun ki emeklerimiz boşa çıkmadı” dedi. Halk Evi Başkanı Yüksel İsmail’in başında olduğu Bulgaristan Eğridere Türk Folkloru, 25 kadın ve müzisyenlerden oluşurken, Sabiha Mestan’ın yönettiği ve 25 kişiden oluşan Kırcaali Kadınlar Birliği Buket Korosu da geceye damgasını vurdu ve büyük beğeni topladı. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konser sonunda üç koro birleşti (100 kişi) ve son türküyü ellerinde Türk ve Bulgar bayrakları ile söyledi. Dinleyiciler bu çok özel anı ayakta alkışladı.

15 YILLIK EMEK

Sevgi Korosu 2004 yılında DSP Bursa Milletvekili Sayın Hayati Korkmaz’ın isteği üzerine Egridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında, dönemin Dernek Başkanı Sayın Ali Durmaz ve Sayın Ahmet Kahraman ile istişare ederek kurulmuştur. 2004-2005 sezonunda Bursa’da üç konser vermiş, Mayıs 2005 yılında kısa zamanda başarı elde ederek Bulgaristan’a konser vermeye gitmiştir. Bulgaristan’da Ardino, Cebel ve Süt Kesiği’nde üç konser vermiş, ertesi yıl 2006’da Makedonya ve Bulgaristan’da konser vermek için tekrar yurt dışı turnesine çıkmıştır. Koronun büyümesi ile birlikte, faaliyetler 2007 yılında Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında devam etmiştir.

TARİHİ ZORLUKLARLA DOLU

Sevgi Korosu bir sezonda beş-altı konser verirken Nilüfer Belediyesi’nin değişik etkinliklerine de katılmıştır. Örneğin Gölyazı “Leylek Şenlikleri”, “Biber Şenlikleri” ve Görükle-Kestel “Balkan Panayırları”nda görev almıştır.

2013 yılında Yunanistan Gümülcine’de, Makedonya Gostivar ve Kalkandelen’de ve Kosovo Priştina’da konserler vermiştir.

Sevgi Korosu’nun tarihi her ne kadar çok zorluklar içinde geçmiş olsa da, zorluklara rağmen Başkanımız Sn. Mustafa Bozbey’in destekleri ile koro konser faaliyetlerini sürdürmüştür.

Sevgi Korosu 2014 yılında Romanya’nın Köstence şehrinde, Bulgaristan’ın Rusçuk ve Şumnu şehirlerinde de konserler vermiştir. 2014 yılının Eylül ayında Kent Konseyi başkanının ve sekreterinin farklı görüşlerinden dolayı Sevgi Korosu Nilüfer Kent Konseyi’nden de ayrılmaya mecbur kalmıştır.

BOZBEY’E TEŞEKKÜR

Sevgi Korosu 2014 sonbaharından bugünlere kadar kendi başına faaliyetlerini, müziksever iş adamları Sn. Aydın Yılmaz ve Hüseyin Yılmaz’ın destekleri ile sürdürmektedir. Koromuzun isim babası Sn. Mustafa Bozbey koromuzdan hiçbir zaman desteğini esirgememiş, kuruluşundan bu yana yanımızda olmuştur. Sayın Bozbey’e minnet ve teşekkürlerimizi, koro adına şükranlarımızı sunuyorum.

Sevgi Korosu 15 yılda 100’e yakın konser ve açılışlara imza atarak kendisini yurt içi ve yurt dışında kanıtlamıştır. Sevgi Korosu, kuruluşunda 17 kişi ile çalışmalarına başlamış ve bu süreçte aramızdan ebediyete de göç edenler olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz.

15 yıl içinde Sevgi Koromuza emek veren, bizden kopan arkadaşlara, yöneticilere ve yeni katılan arkadaşlara da çok teşekkür ederken nice 15 yıllara diliyorum.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Saygılarımla

Koro Şefi

Meltun KADIOĞLU