​Olay, geçen yıl temmuz ayında, merkez Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi'ndeki Hülya N.’ye ait tuhafiye dükkanında meydana geldi. Hülya N. bir süre önce sevgilisi Z.Y.’nin evli olduğunu öğrendi ve kendisinden ayrılmak istedi. Olay günü N.’nin dükkanına gelen Z.Y., ayrılmak istemediğini söyledi. N.ş, isteğini geri çevirince ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Z.Y., bıçakla Hülya N.’yi vücudunun üç yerinden yaraladı. N. kanlar içinde yığılırken, Y. kendini de bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İki yaralı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından, hastaneye kaldırıldı. Hülya N. ve Z.Y., tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Y.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bursa Adliyesi'ne sevk edilen Z.Y., çıkarıldığı mahkemece, 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

'BIÇAĞI ÖNCE O KENDİNE SAPLADI, SONRA ÖFKEYLE ALIP BEN DE SAPLADIM'

Bursa 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında, 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Z.Y.’nin yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Z.Y., sanık avukatları İsmail Duralar ve Eser Kumtaş ile yakınları katıldı. Müşteki Hülya N. ise duruşmaya gelmedi.

Rögara düşen köpeği böyle kurtardı...O anları anlattı Rögara düşen köpeği böyle kurtardı...O anları anlattı

Tutuklu sanık Z.Y., mahkemeye yaptığı savunmasında, evli olduğu sırada Hülya N. ile birliktelik yaşadıklarını, ancak vicdan azabı çektiği için ilişkisini bitirmeye çalıştığını öne sürerek, şunları söyledi: "Hülya, benim evli oluşumu kabullenemedi. Benden ayrılmak istedi. Olay günü bir çay ocağında çay içerken Hülya'yı sokaktan geçerken gördüm. Arkasından yürüdüm ve iş yerine girdim. Dönünce beni gördü, tekrar arkasını döndü. 'Ne yapmaya çalışıyorsun? Artık dayanacak gücüm kalmadı' dedim. Sonra bana dönüp, 'Seni kimseye yar etmeyeceğim' diyerek, bıçağı kendi karnına sapladı. Sonra bıçağı elinden alarak bir anlık öfkeyle ona doğru salladım. Daha sonra kendimi öldürmek için birkaç defa karnıma bıçağı sapladım." (DHA)

MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK

Duruşmada tanıkların dinlenmesinden sonra, mütaalasını sunan cumhuriyet savcısı, sanık Z.Y.’nin tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, müşteki Hülya N.’nin dinlenilmesi için hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirme emri çıkarılmasına ve Z.Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA