Özkan YILDIRIM

****Öncelikle muhtarım, birkaç ay önce yapılmış olan ara muhtarlık seçimlerini kazanmış olmanızdan dolayı sizi kutlamak isterim. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayayım sonrasında değişik konularla ilgili sorularımız da olacak.

HAYRİ MUHTARIMA GANİ GANİ RAHMET DİLİYORUM

   ---- Bana, mahallemize böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için sizlere teşekkür etmek istiyorum.1965 Yolçatı Köyü doğumluyum. 27 yıl fabrikada çalıştım Tekstil sektöründe sonra emekli oldum. Sonrasında 12 yıl kadar servis işi yaptım, rahmetli Hayri muhtarımız azam olur musun? dedi. Bende kabul ettim. Sonrasında o rahmetli olunca birinci aza olduğumdan muhtar oldum. Seçimlere kadar bu şekilde geldik. Muhtarımız çok değerli, mükemmel bir insandı değerli muhtarımıza Allah gani gani rahmet eylesin demek istiyorum. 2021, 6 Haziran’da seçime gittik. Beş aday vardı, sağ olsunlar Selçukbey mahallesi sakinlerinin teveccühü ile muhtar seçildim. Muhtarın kesinlikle partisi falan olmaz burada kim var Ahmet mi var Mehmet'in var onunlasın bu makam parti makamı değil. Benim kesinlikle partim yok. Allah razı olsun onlara ama dediğim gibi kesinlikle muhtarın seçildikten sonra partisi olmaz. Bizim için önemli olan halka hizmet halka hizmet için geldik o yönde de yürüyoruz.

SIKINTILARIMIZ ANINDA GİDERİLİYOR

Selçukbey mahallemizin 93 Sokağı, 8500 civarı seçmeni ve toplamda da 11.500 nüfusu bulunmaktadır. Altyapımız tabii eski 50 yıllık altyapımız var. Bazı yerlerde sıkıntılar oluyor ama BUSKİ ile hemen irtibata geçtiğimizde hallediyorlar, bir problemimiz olmuyor, bir tek problemimiz işte görmüş olduğunuz gibi kanalın çevre düzenlemesi temizlenmesini istiyoruz.

KANALIMIZA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Üstünün de kapatılmasını istiyorduk ama D.S.İ.  oranının üstünün kapanmasının uygun olmadığını söyledi. O manada o işi olmadı, işte çevre düzenlemesi yapılmasını bekliyoruz. BUSKİ bu işi programına aldı ama yangın bölgelerine sel bölgelerine elemanları gittiği için kaldı geldiklerinde tekrardan bu çevre düzenlemesini de halledecekler diye tahmin ediyorum.

3 tane çocuk parkımız var ikisi küçük bir tanesi güzel ama elbette eksiklik var ama bizim mahallemizde çocuk parkı yapılacak büyüklükte arsa yok. Bununla ilgili bir sıkıntı var.

****Peki muhtarım, Selçukbey Mahallesi'nde şu olsa güzel olur bu olsa iyi olur dediğiniz şeyler var mı muhtarım?

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

PAZARIMIZIN ÜSTÜNÜN KAPATILMASI PROGRAMA ALINDI

   ----Mahalle sınırlarımızın içerisinde salı pazarımız var o salı pazarımızın üstünün kapalı olmasını gerçekten isterim. İşte yazın güneşten kışın yağmurdan kardan korunmuş olur esnaf ve de gelen giden insanlar. Bu konuyla ilgili Sayın başkanımızla da konuştuk, her zaman zaten sürekli görüşüyoruz irtibat halindeyiz hiçbir sıkıntımız yok. Sağ olsun programa aldılar üstünün kapanması ile ilgili bu da tabi bizi çok sevindirdi, bu kapalı pazarımız Ortabağlar Mahallesi’nde ortak bir pazar olacak, bu da programına alındı.

OKTAY YILMAZ BAŞKANIMIZ HER SIKINTIMIZDA YANIMIZDA

Bu da tabii bizleri mutlu kılıyor. Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkürlerimi iletmek istiyorum buradan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da yine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten başkanlarımızla çok iyi bir iletişimimiz var alt birimlerle olsun Buski’deki Esat Bey ile olsun gerçekten iletişimimiz çok güzel bu manada Sayın başkanlarımıza, sayın müdürlerime tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

**** Peki Muhtarım sayın büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş ile karşılaşmış olsanız yolda ondan neler istersiniz?

ALİNUR AKTAŞ BAŞKANIM ANINDA HALLETTİ, SAĞ OLSUN

  ---- Geçenlerde geldiler zaten buraya gezmeye diye aşağıya indik mobilyacının birine girelim çay içelim dedik içtik. Başkanıma Profesör Tezok Caddesini gösterdim köstebek yuvası gibi oldu dedik. Bu yol yenilenirse, yapılırsa ne güzel olur dedik. Hemen aradı birkaç yeri ramazana birkaç gün vardı. Allah razı olsun hemen yol komple Profesör Tezok Caddesi asfaltlandı, yenilendi. Buradan Sayın Alinur Aktaş başkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum, anında daha söylediğimiz gibi direktifler vererek sağa sola halletti. Hatta kaldırım kenarlarının ışıklandırmalarının da falan yapacağını söylemişti o da tahminim ilerleyen süreçte olacak diye tahmin ediyorum. Bizim buraları işçi kesiminin çok olduğu bir yer servislerde çok yoğun Yeşilyayla ile yukarısı ile bağlantıyı sağlıyor. O yüzden bu yol çok önemliydi ve gerçekten oldu kısa bir zamanda birkaç haftada bitirdiler, sağ olsunlar.

Burada kesinlikle sen ben yok, biz varız. Seçildikten sonra bütün halkımızı insanlarımızı kucaklıyoruz. Hepimiz kardeşiz, burada benim hatamı mı gördünüz gelin benim kulağımı çekeceksiniz, enseme tokat atacaksınız dedim. Yahu Olur mu öyle diyorlar olacak olmalı. Sen şu hatayı yapıyorsun şunu yaptın deyip gelecekler, uyaracaklar beni. Gece onikisi biri olsun herkes arar bir lambamı yanmıyor hemen söylerler, bildirirler. Hattımız var hemen çekip gönderirim belirli bir saattir içerisinde gelip sıkıntıyı hallederler.

DEFTER ELİMDE SOKAKLARDA DOLAŞIRIM

Bizim burada gerçekten sevgi saygı çok önemli bir sürü notlarım vardır görmüş olduğunuz gibi defter elimde gezerim sokaklarda dolaşırım. Bütün her gün halkımızın insanlarımızın halini hatırını sorarım istekleri sıkıntıları var mı sorarım bazen bana sen ne yapıyorsun diyorlar. Bir buradasın bir aşağıdasın her gün geziyorsun diyorlar. Biz hep beraber yapacağız dedik en başında yola çıktığımızda ve bu şekilde devam ediyorum. Kimseyi kırmadan dökmeden gelene hoş geldin derim, giderken de arkasından güle güle derim biz böyle gördük, böyle öğrendik böyle devam edeceğiz. Nerede gariban varsa nerede ihtiyacı olan varsa benim bilmediğim gariban vesaire ihtiyacı olan varsa söyleyin onlara elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışalım diyorum. Sonra birçok arkadaşımız yardımsever insanlarımız da var yardımseverler ile yardıma muhtaç olan insanlarımızı buluşturmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince her şeyi insanlarımız için halkımıza yardım etmek için saçalıyoruz. Seçimlerde beni güzel bir şekilde desteklediler. Haziran ayında yapılan seçimlerde toplamda 5 adayı vardı, beni seçen değerli halkımıza Selçukbey Mahallesi'nde yaşayan değerli insanlarımıza buradan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum. Herkesi buradan kucaklamak istiyorum inşallah güzel hizmetler getirerek insanlarımıza mahallemize güzel çalışmalar yaparak güzel bir iz bırakmak bizim en öncelikli unsur. Son olarak Selçukbey Mahallesi'nde yaşayan Bursa'da yaşayan değerli hemşerilerimize herkese sevgilerimi, saygılarımı 84 milyon Türk insanına Bursa'dan Selçukbey Mahallesi'nden esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.