Elbette selülit utanılacak bir şey değil ama bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsanız bu ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

SELÜLİT

Peki, selülit tam olarak nedir? Cildin çukurlu ve pütürlü görünmesini sağlayan bir düzensizliktir. Genellikle uyluklarınızı ve kalçalarınızı etkiler ancak başka yerlerde de ortaya çıkabilir. Derinin altındaki bağ dokusunu iten yağ hücrelerinin bir sonucudur. Birçok insan selüliti obeziteye bağlar, ancak bu yanlış bir varsayımdır: ikisinin birbiriyle hiçbir ilgisi yoktur. Kalın veya ince; herkes bu cilt durumuyla az ya da çok ilgilenir.

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

Size bu ipuçlarından bahsetmeden önce, bunların işe yarayacağının garanti edilmediğini vurgulamak isteriz. Yine de zarar vermeyecekler, bu yüzden kesinlikle denemeye değer!

haberici-001.jpg

KAHVE

Selülit, stria, egzama, yara izi ve sivilce gibi cilt sorunlarının vücudunuzu kahve bazlı bir ovma ile ovarak çözebileceği ortaya çıktı. İnternet siteleri şöyle açıklıyor: "Kahve sizi içeriden uyandırdığı gibi dışarıda da uyandırabilir." Buradaki fikir, cildinize kahve uyguladığınızda kan akışının uyarılması ve bu da cilt problemlerinin ortadan kalkmasına neden olmasıdır.

Kahve ayrıca cildinizle aynı pH değerine sahiptir, yani cildinizi kurutmaz veya yağlamaz. Aldatmaya değmeyecek bir ovma için çok para harcamak istemiyorsanız, kendi kahve, şeker ve zeytinyağı karışımınızı da yapabilirsiniz. Denemeye değer, değil mi?

DİYET

Kahve ile ovalamanın yanı sıra size yardımcı olabilecek birkaç diyet ipucu da var. Aşağıdaki gıda ürünlerinin selüliti azaltmaya yardımcı olduğu söylenmektedir:

Yoğurt, süt ve peynir
Çiğ sebzeler
Fasulye
Pirinç
Tavuk, balık veya sığır eti gibi az yağlı etler
Taze meyve

haberici1-001.jpg

KAN AKIŞI

Son bir ipucu, kan akışınızı uyardığınızdan emin olmaktır. Bunu düzenli masajlar ve sıcak-soğuk duşlarla yapabilirsiniz. Egzersiz yapmak sorunlu bölgelerdeki kasları güçlendirmeye yardımcı olur. Selülite karşı yardımcı olduğu söylenen bazı egzersizler ağız kavgası ve akciğerlerdir.