Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Aykut Bey öncelikle bizleri, ekibimizi işyerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sever Group Bursa'nın gerçekten göz bebeği firmalarından biri, öncelikle sizi sonrasında ise Sever Group’u okuyucularımıza tanıtırsanız sevinirim.

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Aykut Sever, 1995 Bursa doğumluyum ufaklıktan beri dedemin, babamın yanında hep çalıştım. Rahmetli dedem Vedat Sever’i de bu arada adını geçirmek isterim, sonrasında babam Halil Sever ve onlardan sonra da üçüncü kuşak olarak ağabeyim Ümit Sever ile birlikte bayrağı daha ilerilere götürme çabasındayız.

VİP ARACA DÖNÜŞÜM ÇOK KOLAY

Peki, Aykut Bey Sever Group olarak hangi sektörlerde varsınız?

Bizde araç alım satımı var genelde üst segment olarak. Uzun dönem kiralama yapıyoruz, bunun yanı sıra karavan kiralama hizmetimiz de mevcut son zamanlarda biliyorsunuz pandemi ile birlikte bu karavanların modası çok arttı. Profesyonel anlamda Bursa'da karavan kiraya verenin ilk olarak biz olduğunu söylemek isterim. Onun haricinde araç içi Dizayn VIP araca dönüştürme hizmeti de vermekteyiz. As Merkez’in hemen karşısında MTK Dizayn adında orası ile babamız ilgileniyor. O bildiğiniz Transporter, Sprinter, Vito ve benzeri araçların iç dizaynını VIP araca dönüştürme işini gerçekleştirmekte. MTK Dizayn olarak yaklaşık 45 personel ile çalışmalar yürütmekteyiz. Sever Group adı altında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Otomotiv sektöründeki çalışmalarımızla birlikte grup olarak 60-62 kişilik İstihdamda sağlamış oluyoruz.

Aykut Bey şimdi de gelelim Sever Group’un gelecek hedeflerine, bu konu ile ilgili bizlere okuyucularımıza ne tür bilgiler verirsiniz?

Sever Group olarak hedeflerimizden bahsedecek olursam yurt dışına açılmayı düşünüyoruz. Almanya’da ya da Hollanda'da bir şube düşünüyoruz. Böylelikle işimizi daha da fazla büyütmek istiyoruz. Sonuçta üçüncü kuşak olarak rahmetli dedemizden ve babamdan sonra ağabeyimle birlikte Sever Group’u daha ilerilere götürmek bayrağı daha yüksek zirvelere çıkartmak ile ilgili hedeflerimizi hayata geçirme çabasındayız.

Sizler gibi genç ve başarılı iş insanlarını bulmuşken şu anda gençlerin yaşamış olduğu işsizlik sorunuyla da ilgili birkaç soru sormak isteriz. Gençlere bu anlamda tavsiyeleriniz neler olur.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

ÇOK ÇALIŞMALI VE SEÇİCİ OLMAMALILAR

Bizim gençlerimiz öyle bir şey ki; çalışmadan para kazanmak istiyorlar. Bu mümkün değil ben çok ufak yaşlardan beri 7 - 8 yaşından beri babamın yanında her şeyi yaptım. O yaşlarda çalışmaya onlara yardımcı olmaya başladım. O kadar çıraklık yaptım ki kollarım dirseklerim yara içinde kalıyordu. Sonuçta kimse kimseye buyurun başköşeye oturun demiyor. Bu zamana gelebilmek için bizlerde çok büyük sıkıntılardan geçtik. Gençlere önereceğim mutlaka işin ucundan tutmaları lazım girmiş oldukları işlerde sebat etmeleri lazım, çünkü kimse hemen anında rahat bir iş bulamayabiliyor bu yönde çalışmalar yürütmesi ve istikrarlı bir şekilde çalışmalarını bütün gençlere genç arkadaşlarıma önermek isterim.

Araç alım satım arifesinde olan bu yönde yatırım yapmak isteyen insanlarımıza ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz neler söylemek istersiniz? Şu an araç alımı ile ilgili uygun bir zaman mı acaba?

ARAÇ ALAN HER ZAMAN KARLI

Araç almayı öneririm. Ama şu an piyasa çok hareketli. Biz bile buna anlam veremiyoruz. Araçların değerleri çok oynak, nereye kadar böyle gidecek bilemiyorum, döviz arttıkça araç fiyatları çok artıyor araçlar artarken her şeyin fiyatı artıyor. Sonumuz nasıl ne olacak bilemiyorum. İnşallah her şey güzel olur diye temenni etmekten başka bir şey de aklıma gelmiyor. Ama araç alabilirler. Sonuçta araçların fiyatları hep yükseliyor. Bizler de sabah uyandığımızda elimizdeki satılık araçların her sabah piyasasına bakıyoruz. Çünkü fiyatlar yükseliyor bunu takip etmemiz gerekiyor. En alt sıralamada kalabiliyor araçlarımız bu manada güncelleme yapmamız gerekiyor, takip etmeye çalışıyoruz ama kesinlikle araç almak isteyenlerin bulabildikleri uygun araçları almalarını tavsiye ediyorum, çünkü her geçen gün araç fiyatları yükseliyor.

HERKESE  GÜZEL BİR BAYRAM DİLİYORUM

Kurban bayramına da az bir zaman kaldı Aykut Bey son olarak buradan bayramda yaklaşmışken halkımıza İslam âlemine neler söylemek istersiniz?

Eski bayramlar da kalmadı artık biliyorsunuz, ama ben tabii ki buradan başta 84,5 milyon Türk insanı başta olmak üzere bütün İslam âleminin kurban bayramını şimdiden kutlamak istiyorum. Herkese sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Sever Group’un üçüncü kuşaktan genç işletmecilerinden Aykut Sever’e, baba Halil Sever’e ve ağabeyi Ümit Sever’e de bundan sonraki gelecek hedeflerine ulaşmaları yolunda başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Karaman Mahallesi,

 Söğüt Sokak No 35

Email: [email protected]

Bizi Arayın : (0850) 399 25 29