Hatice DAL

Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezini de sağlık hizmetleri zincirine ekleyen Medicabil Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da katıldı. Bursa’yı sağlık alanında marka kent haline getirmek istediklerini belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “İlimizde bir sağlık kuruluşu, yatırım söz konusu olduğunda gerçekten çok mutlu oluyoruz. Bursa bölgesel anlamda Türkiye’nin en stratejik illerinden bir tanesi. En hızlı göç alan illerin başında geliyor. Türkiye ortalaması yüzde 12 büyürken Bursa yüzde 26 büyümüş geçmiş on yılda. Bizler kamu, özel bütün sağlık yatırımlarının hızlı bir şekilde vücut bulması gerektiğini düşünüyoruz. Her türlü yatırımı içtenlikle destekliyoruz. Bursa’yı sağlıkta marka kent haline getirmek istiyoruz. Kamu olarak yapılması gerekenleri biz yaparken özelde kendi alanında yapılması gerekenleri yapmalı. Biz hep markalaşmadan yanayız, sağlık yatırımları yapılmalı ancak belli alanlarda markalaşılmalı. Herkes her şeyi yapmamalı” şeklinde konuştu.

ADIMLAR BÜYÜMELİ

Nitelikle hizmet için özel sektörümde desteğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Akan, “Devletin girmediği alanlarda özel sektöründe bu işe dâhil olması lazım. Nitelikli sağlık hizmetleri yapılırken özel sektöründe destek olması lazım. Bursa’dan Bakırköy’e hastalarımız giderdi şimdi ise Göçmen Konut’larındaki hastanemiz Türkiye’nin en güzel hastanesi oldu. İl dışına artık hasta göndermiyoruz. Sağlıkta bir çekim merkezi olmak istiyoruz. Kamu özel el ele markalaşmayı hedefliyoruz. Amacımız sağlık turizmi. Nitelikli hizmetlerde öne çıkmamız lazım. Ortopedi de ya da plastik cerrahi de marka olmak lazım. Böylelikle Bursa’nın sağlık turizmindeki gücü öne çıkmalı ve bizim bunu desteklememiz lazım. Başlangıç olarak iyi sayılı ancak biz bunu yeterli görmüyoruz daha büyük adımlar bekliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Doğu batıyı tercih etmesin

Medicabil Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen,”Bizler 7 yıldır Medicabil Hastanesi olarak eşit şartlarda herkese etik kurallar içerisinde sağlık hizmeti sunan bir kurum olarak yolumuza devam ediyoruz. İhtiyacı olan insanlara en iyi şekilde hizmet etmek adına tüm gayretimizle çalışıyoruz. Burada Yıldırım ilçesinde de bu faaliyetlerimizi yine etik kurallar çerçevesinde ve herkese sunmak adına geldik. Bursa’nın doğu bölgesine hizmet vermekteki en önemli amacımız buradaki insanların sağlık hizmetine ulaşmak için Bursa’nın batı tarafını tercih etmek zorunda kalmaları gibi bir durum söz konusuydu. Bu sebeple tercihimizi bu bölgeden yana kullandık. Buradaki ekip kendisini ispat etmiş deneyimli kişilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.