Hasan Alp ÖZBEN

Yıldırım Belediyesi,Karapınar mahallesindetoplu sünnet töreni düzenledi. İki yıl önce Trabzon’da şehit olan Polis Memuru İbrahim Akın’ın isminin verildiği sünnet şöleninde 100 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.Vali İzzettin Küçük, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin katılım sağladığı törende, şehidin annesi Şehriban Akın ve babası Fuat Akın da hazır bulundu. Mehter takımının canlı performansından sonra Kuran-ı Kerim tilaveti verildi. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.  Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, selamlama konuşmasında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye ve Vali İzzettin Küçük’e sünnet cemiyetinin bu anlamlı günde organize edilmesi hususunda yardımcı oldukları için teşekkür etti.

VATANIMIZA FAYDALI OLSUNLAR

Törende açıklamada bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, sünnetin dini bir görev olduğunu hatırlatarak, “Sünnet olan yavrularımıza Allah uzun ömürler versin. Vatana, millete, topluma, ailelerine faydalı birer insan olmayı nasip etsin. Sünnet cemiyetleri bizim için dini bir vecibedir. Aynı zamanda yüzyıllardır süren bizim geleneğimizdir. Bizim sünnet cemiyetleri güzel hatıralarla anılır. Bir birini görmeyen, eş dost, akraba, komşu burada bir araya geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

KARIŞIK DUYGULAR İÇİNDEYİZ

Hemen ardından açıklamada bulunan Vali İzzettin Küçük ise şehitliğin önemine vurgu yaparak, “Şehidin kelime anlamını biliyor musunuz? Şehit, şahit olan kişiye denilir. Neye şahit oluyorlar? Gidecekleri yere şahit oluyorlar. Kelime köken olarak da şahadetten geliyor. Ayrıca şehitlerimiz yıkanmadan toprağa verilir. Çünkü onlar temizdir. Şehitlik kutsal bir makamdır. Şehidimiz İbrahim kardeşimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Biraz buruğuz, şehidimizi tekrar andık ama sevinçliyiz de burada 100 çocuğumuzun mürüvvetlerini görüyoruz. Karışık duygular içindeyiz. İnşallah evlatlarınızın daha nice mürüvvetlerini sağlıkla, sevinçle görürsünüz” şeklinde konuştu. Daha sonra sünnet çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çekildi ve pilav ikramında bulunuldu.