Özlem ATAÇ

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük ve Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız basınla bir araya geldi. Gelecek Parti Bursa Teşkilatlanması hakkında bilgiler veren İl Başkanı Yıldız, “Bursa’da 13 ilçede teşkilatlanmamızı yaptık. Büyük ilçeler Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, İznik, Yenişehir, Harmancık, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa gibi. Orhangazi ve Gürsu’da 2 haftaya kadar resmi kuruluşları gerçekleştirilecek. 50 kişilik bir yönetimimiz var. Kadın kolları, gençlik kollarımız var. İlçelerimizde yapılanma devam ediyor. İlçelerimizde yasal anlamda yapmamız gereken kongrelerimizi zamanında yapmıştık. Arkasından il kongremizi de yaptık” dedi.

HAFTANIN 2 GÜNÜ SAHADA OLACAĞIZ

“1 buçuk yıllık bir geçmişi olan bir parti olarak Bursa İl Teşkilatı’nın ilçe kongrelerini yapmış bir partiyiz” diyen Yıldız, “1 buçuk süre içerisinde biz Bursa’daki dağ ilçeleri hariç merkez ilçelerde dahil hepsini gezdik. Vatandaşımızla, STK’larla bir araya geldik. Ekim ayı sonu itibariyle 17 ilçenin tamamında haftanın 2 günü bütün teşkilatlar sahada olacak. Diyeceğiz ki bütün Bursa şu an gelecek partisi teşkilatları tarafından dolaşılıyor ve vatandaşa dokunuluyor. Seçime kadar çalışmamız bu olacak” ifadelerini kullandı.

‘MUHALEFETİN DE SUÇU VAR!’

İktidar partisine değinen Yıldız, parti içerisindeki kırılmayı şöyle anlattı: “2001’de kuruldu. 2002’de iktidar oldu. Duruş felsefesi şuydu; bir umut olarak, sessizliğin sesi, kimsesizlerin kimsesi. Bu çerçeveler içerisinde bir çalışma yapılmadı. Partide ilçe başkanı, il başkanı düzeyinde de olsanız iktidar partisinin yapısı gereği eleştiri getiremiyorsunuz. Sadece kendi aranızda sohbet edebiliyorsunuz. Daha da kötüsü eleştiri kültüründen uzaklaştılar. Öz eleştiri yapamaz duruma geldiler. Milletvekilleri hatta bakanlar bile öz eleştiri yapamaz duruma geldi. Böyle olunca bir süre sonra her şey doğru gibi algılanmaya başlandı. Ülkenin o dönemde içinde bulunduğu durumda yapılan şeylerin doğru olduğuna kanaat oldu. Aslında doğru değildi birçok şey ama vatandaş alternatif bir siyasi yelpaze içerisine alınamadığı için partiye destek verdi. Burada muhalefetinde suçu var. Muhalefetin de iyi bir muhalefet görevi yapmamasından kaynaklanabilir” ifadelerini kullandı.  

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

AİDİYET DUYGUSU ORTADAN KALKTI

Aidiyet duygusunun ortadan kalktığını söyleyen Yıldız, “Çok emek veren, çok çalışan, koşturan hiç karşılık beklemeyen arkadaşlarımız yaşadılar. Hiç emek vermeyen arkadaşların değer gördüğü, dikkate alındığı bir durum oluştu. Bu fark edilmedi. Teşkilatlardaki kırılma çok hızlı oldu. Sosyal medyanın gelişimiyle beraber birçok şey konuşulmaya başlandı. Bazı şeyler eleştirilmeye başlandı. Artık ok yaydan çıkmış. Evet güzel hizmetlerin olduğu doğrudur fakat, siyasi şeffaflık olarak tabir ettiğimiz, siyasi tehdit, yolsuzluklar… Genel başkanımızın partiden ayrılmasına gerekçe gösterdiği hususlar kırılmaya neden olan hususlardır” ifadelerini kullandı.

‘SİSTEM TEK ADAMA GÖRE OLMAMALI’

İyi bir sürecin başladığını belirten Yıldız, “Davut Oğlu’nun ne kadar dürüst, samimi bir lider olduğunu anlatmak için sadece bir örnek yeter. İktidar partisi istese bulsa şu ana kadar çarşaf çarşaf bir dosya çıkartırdı. Ama yok.  Biz hak etten temiz siyaseti başlatmak istiyoruz Türkiye’de. Şunu vereceğiz şunu yapacağız diyen siyasetçilerden olmak değil. Sistemi doğru kullanalımın derdindeyiz. Bu sistemi kurarsak kim gelirse gelsin başa bu sistem devam eder. Sistem tek adam sistemi. Sistem tek adama göre olmamalı. Türkiye’de yaşanan değişim süreci yeni bir beklenti sürecini hızlandırdı. Zaten esnaf ziyareti, çarşı pazar ziyaretinde bunu hissediyoruz ve görüyoruz”

AK PARTİ VE MHP’NİN OYU DÜŞÜYOR

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzetin Küçük ise iktidar partinin kırılma noktasını anlatarak, şunları söyledi: “Asıl yüzde 48,5 oy aldığında benim artık parti şu bu belediye başkanıymış, şu parti başkanıymış bunların önemi kalmadı. ‘Bütün oyu ben aldım’ dedikten sonra bu yol açılmıştır. Partinin asıl kırılma noktası beraberce yönetimin bütün özü kaybolmuştur. Geriye doğru baktığımızda incelediğimizde diğer bütün hadiseler bunu hızlandıran bir süreçtir. Seçim tarihi önemli değil, AK Parti ve MHP’nin oyu düşüyor. Seçim kendini dayatıyor. Elimizde sihirli değnek var. Şaka yapmıyorum. Hukuk, dürüstlük ve akıl sihirli değnektir.”