Eda ÖZATA

Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve Netsa Metal’in sponsor olduğu ‘Netsa Metal Şavşat Köylerarası Futbol Turnuvası Aşık Kara Sezonu’nun 11.’si Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sahası'nda düzenlendi. Turnuva maçı başlamadan önce finalistler Suloban ve Dalkırmaz takımlarının oyuncuları maç öncesi ısınma çalışmaları yaparken Şavşatlılar ise halı sahada yöresel halk oyunlarını oynadı. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise yoğun programının arasında Şavşatlıları es geçmedi. Kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmayı izleyen Çavuşoğlu, maçın sonunda şampiyon olan SulobanTakımı oyuncularına madalyalarını da takdim etti.

Fazla söze hacet yok

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bu turnuvadan bahsettiklerinde ve beni davet ettiklerinde gerçekten de programımız hiç uygun değildi ama ne olursa olsun kıran kırana mücadelenin yaşandığı bu atmosferde olmak benim için ayrı bir keyif oldu. Özellikle şampiyon takımın bir kalecisi var ki akıllara zarar. Sonra sol ayaklı bir gol kralı var ve burada bir eşitsizlik var. Önemli olan şampiyonun kim olduğu önemli değil, önemli olan kardeşliğin, dostluğun, beraberliğin ve dayanışmanın hakim olduğu bir süreç olmasıdır. Şavşat Derneği Başkanı Murat Aydın’ı ve onun yönetici arkadaşlarını tebrik ediyorum. Burada 10 haftalık bir müsabaka var ve gerçekten bunu rutin bir şekilde devam ettirmek, sizlerin de ilgi göstermeniz çok önemlidir. Aslında buradaki fotoğraf fazla söze hacet bırakmıyor. Hal diliniz bizim ifade etmek istediklerimizin daha ziyadesini anlatıyor. Tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Artvin’in, Şavşat’ın güzel insanlarına selamlarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Bize güç veriyorlar

Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın ise, “Derneğimizin çalışmaları sonucu yine bir final maçı ile veda ediyoruz. Bu etkinliğimize katılarak bizlere güç veren başta katılımcı köy takımlarına, onlara destek veren sporcu kardeşlerimize, yine onlara maddi ve manevi yardımda bulunan köy dernek ve sandık temsilcilerimiz ile sponsorlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Turnuva finalimizin birlikteliğimizi güçlendirmesini temenni ederek Şavşat ve Şavşatlıya yakışır, dostça ve kardeşçe mücadele diliyorum. Ulu önder Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü hatırlatarak saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.