Banyodayken sabunu sürekli düşürüyorsanız...

Banyo yaparken sabunu sürekli düşürüyorsanız mıknatısla bu sorunu çözebilirsiniz. Sabunun ortasına mıknatısın sığabileceği kadar oyuk açın ve içine yerleştirin. Artık banyo esnasında sabunu vanaya sabitleyebilir ve düşmesini engelleyebilirsiniz.

Cam kırıkları için...

Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede

Sabun cam kırıklarını temizlemek için birebirdir. Bir cam kırıldığında büyük parçaları toplamak kolaydır, zor olan ise gözle görmekte zorlanacak kadar küçük parçalardır. İşte bu durumda bir kalıp sabunla yerdeki küçük cam parçalarını temizleyebilirsiniz. Sabunu cam parçalarının üstünde yavaşa gezdirin, bütün kırık parçaların sabuna yapıştığını göreceksiniz.

Kapı gıcırtıları için...

Sabun sadece temizlikte değil kapı gıcırtılarında da imdadınıza koşar. Gıcırdayan kapınızın menteşelerini bir kalıp sabunla ovalayın ve iyice yayılması için kapıyı birkaç kez açıp kapatın.

 

Ev bitkilerini korumak için...

Sabun bitkilerinizdeki zararlı bakterilerin gitmesini ve bitkilerinizin daha uzun süre yaşamasını sağlar. Organik malzemelerden üretilmiş bir sabunla bitkilerinizin çok daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. 1 litre suya bir yemek kaşığı sıvı sabun ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı bir püskütücüyle bitkilerinize düzenli olarak sıkın.

 

Banyo aynasının buğulaşmaması için...

Bir kalıp sabunu alın ve dikkatlice aynanın her tarafına sürün. Aynayı tamamen sabunla kapladıktan sonra bir bez ya da pamukla tertemiz olana kadar ovun.

Kıyafetlerinizin kokmasını önlemek için...

Sevdiğiniz kokulu bir sabunu kıyafet dolabınıza koyarsanız kıyafetlerinizin kokmasını önlemiş olursunuz. Dilerseniz sabunu kumaşa sarıp da koyabilirsiniz ama sabunun kokusunu yayabilmesi için kumaşın ince olmasına dikkat edin.

Gözlüklerinizin buğulanmaması için...

Gözlüklerinizi parlatmak ve buğulanmasını önlemek istiyorsanız sabun kullanabilirsiniz. Gözlüğünüzü ılık suyla ıslatın. Ardından gözlük lenslerinin her iki tarafını da sabun kullanarak yumuşak hareketlerle ovun ve ardından mikrofiber bez yardımıyla temizleyin.

Duvardaki çivi deliklerini doldurmak için...

Bir kalıp sabunla çivi deliklerinin üzerini ovun ve ardından deliğin dışında kalan sabunları bir bez yardımıyla temizleyin.

hthayat