Kocaeli´nin İzmit ilçesinde düğün hazırlığı yapan genç çiften damat aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede ameliyat teşhisi alınca, kına hazırlığı yapan gelin de kına gecesini hastanede düzenledi. Ailesiyle birlikte Seka Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen gelin Zümrüt Subaşı, uyuyan damat Nezih Subaşı´nı uyandırarak eline kına yaktı. Ne olduğunu anlayamayan damat Nezih Subaşı, yaşadıklarının bir an rüya olduğunu sandığını dile getirdi.

HASTANE ODASINDA KINA GECESİ

Düğün hazırlıkları sırasında birden fenalaşarak hastane kaldırılan damat Nezih Subaşı, Seka Devlet Hastanesinde yapılan kontrollerde akciğer zarı yırtılması teşhisiyle ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Kararı aldığı günden 4 gün sonra, 17 Ekim Cumartesi günü yapılacak düğünün hazırlıklarını sürdürmenin planlarını yapan damat Subaşı ameliyatın düğün sonrasına ertelenmesi için doktorlardan yardım istedi. Kendisini tedavi eden doktorların da yardımıyla hastane acil servisinde yatarak tedavisini sürdüren ve düğün gününü bekleyen damat Nezih Subaşı, gece saatlerinde gelin Zümrüt Subaşı´nın sürprizi ile uyandı. Kına gecesi kıyafeti ve elinde kınası ile yakınlarıyla birlikte hastaneye gelen gelin Zümrüt Subaşı, damadı öperek uyandırdıktan sonra eline kına yaktı. ´Yüksek yüksek tepelere´ türküsü ile damat Nezih Subaşı´na kına yakan Zümrüt Subaşı´na ailesi de eşlik etti.

Gözlerini açtığında eşi olmak için gün sayan Zümrüt Subaşı ve ailesini karşısında gördüğünde kısa süreli şaşkınlık yaşayan Nezih Subaşı, yaşadıklarının rüya olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Böyle bir sürprizi hiç beklemediğini dile getiren Nezih Subaşı, “Çalıştığım işte bugün yapılacak olan kına için izin alacaktım. Ancak izin almak için fırsatım bile olmadı. Kendimi hastanede buldum. Buraya geldiğimde doktorlara, ‘Sakın bana ameliyat demeyin, evdekilerin hepsi kalpten gider´ dedim. Öyle deyince doktorlar da bir şekilde beni düğüne yetiştirmek için mücadele ettiler. Böyle bir serum taktılar. Cuma´ya kadar ciğerdeki havayı atabilirsem düğüne yetişeceğim. Kalkmak zorundayım, düğüne yetişmem lazım” dedi.

Hastane ortamında böyle bir sürprizin aklına bile gelmediğini belirten damat Subaşı, “Bu duruma düşeceğimi bile düşünmezdim ki böyle bir sürpriz aklıma gelsin. Daha ayılamadım zaten. Mutluyum ne diyeyim ki. Allah razı olsun hepsinden” diye konuştu.

Sürprizden bir gün önce yanında olduğunu ifade eden gelin Zümrüt Subaşı ise, “Sadece özlem ve birazcık bir bakışı hepsine yetti. Onun gelemeyeceğini biliyordum. ‘Ben gideyim ona´ dedim ve geldim” dedi.

Oğluna böyle bir sürprizin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren baba Subaşı ise gelinine sürpriz yaparak oğlunu mutlu ettiği için teşekkür etti. Subaşı ailesi kendilerine bu imkanı sağlayan Seka Devlet Hastanesi yönetimi ve personeline de teşekkür ederek hastaneden ayrıldılar.