Skorsky kimdir, ne yapar?

- 26 yaşında perakende sektöründe bir firmada yönetici olarak çalışıyorum. Milli ve dini değerleri savunmak, ülkemize yapılan siber saldırı ve tehditlere karşılık veriyorum. Beyaz şapkalı bir Türk siber savaşçıyım.

- Özellikle banka sistemlerine saldırı oldu siz bunlara ne gibi karşılık verdiniz?

- Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti´nin siber altyapısı çok güçlü, bunu belirtmeliyim. Yapılan saldırılara biz de karşılık taarruz ile cevap vermekteyiz. Örneğin, Rusya´da yüzlerce banka ve kamu sitelerini kapattık. Rusya tarihinde eşi benzeri görülmemiş en büyük siber saldırıyı düzenledik.

TEHDİT ALIYOR MU ?

- Tehdit alıyor musunuz ?

- Bir çok grup tarafından siber tehdit alıyoruz. Bu tehditleri ciddiye almıyoruz. Gelen saldırılara cevabımız çok sert oluyor; yerli ve uluslararası hacker grupları için söylüyorum.

TÜRK HACKERLER İYİ Mİ ?

- Türk hackerlar dünyadakilere göre hangi durumda?

- Dünyanın en iyi hackerları Türkiye, İran, Rusya, Hindistan ve ABD´de bulunuyor. Hepsi ile siber savaş içerisinde bulunduk ve bu savaş devam ediyor. Biz İslami ve milli değerleri savunan hackerlarız. Bu mücadelede milletimiz bilsin ki Türkler çok güçlü.

- Peşinizde Interpol, CIA gibi gizli servisler var mı?

- Şuan yok; olması için bir sebep de yok. Biz dolandırıcılık, sahtekarlık yapmıyoruz. Bize yapılan saldırılara cevap veriyoruz, tabii misliyle.

- Pekiyi, nasıl hacker olunur?

- Hacker olmak için mühendis olmaya veya bilgisayar alanında uzman olmaya gerek yok. Taksici de manav da hacker olabilir. Bu konuda Turkhackteam sayfasında gerekli eğitimler veriliyor bunlara katılabilirler.

- Siber savaş konusunda devlet ile herhangi bir temasınız oldu mu? Devlet sizi destekledi mi ?

- Uluslararası bazı medya grupları beni devlet ile bağlantılı bir hacker olarak gösterdi. Skorsky devletten herhangi bir destek almamaktadır, almaz.

- Ruslara yönelik siber saldırıları tek başınıza mı yaptınız?

- Bizim gibi milli ve dini değerlerini savunan bir başka grup Türkhackteam´in üst düzey yöneticileri ile beraber hareket ettik. Birlikten kuvvet doğar, bu olsa gerek.

- Anonymous´un web sitesini Türk hackerlar mı hackledi?

- Anonymous grubuna ait bir web sitesi yok. Bazı hackerlar hacklediklerini iddia etseler bile tamamen reklam yapmak içindir.

"BİZE ALLAH YETER"

- Dünyadaki bir çok grup tarafından hedef hale geldiniz, ne düşünüyorsunuz?

- Kısa ve öz; bize Allah yeter diyorum.

- Sizce Türkiye ve Rusya siber savaşının sonucu ne olur ?

- Biz işgal değil fetih yapıyoruz. Şuan Türkiye´ye yönelik saldırılar durduruldu. Büyük Türk milleti bilsin ki bu zafer mutlak bizimdir.

İSRAİL DE HEDEF

- Rusya dışında hedef aldığınız ülkeler var mı?

- İsrail, Beyaz Rusya, Yunanistan, Ermenistan, Danimarka, Fransa, İngiltere, Almanya, İran, Hindistan, Çin, Tayland, Kuzey Kore gibi ülkeler şuan güncel hedefimizdir.

- Anonymous grubunun saldırısı hakkında bir yorumunuz olur mu ?

- Anonymous´u ciddiye alıp endişelenmesin kimse. Türkiye´ye yaptıkları saldırılarda, sadece bazı önemli internet sitelerin sunucularına saldırdıkları için siteler yavaşladı. Ççökmeleri ise söz konusu değildir. Son olarak önemli bir noktaya değinmek istiyorum; Türk sitelerine Anonymous değil, Rus hackerler saldırmaktadır.