G7 ülkeleri liderlerinin Almanya'da düzenlenen üç günlük zirve toplantısı sona erdi. Zirve sonunda yayımlanan sonuç bildirisinde, Rusya'nın 'savaştan kâr etmesini' engellemek için belli bir fiyatın üstünde satılan Rus petrolünün taşınmasının yasaklanması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

İsrail bir kez daha Gazze'de İsrail bir kez daha Gazze'de

RUS PETROLÜNE 'AYAR'

Bildiride "Rusya'nın denizden çıkarılan ham petrol ve petrol ürünlerini dünyaya ulaştırmasını mümkün kılan tüm hizmetlere kapsamlı yasak getirilmesi olasılığı dahil bir dizi yaklaşım gözden geçirilecektir. Yediler Grubu liderleri, bize katılan Arjantin, Hindistan, Endonezya, Senegal, Güney Afrika ve Ukrayna liderleri ile birlikte, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yasa dışı ve gerekçesiz saldırı savaşını kınadığımızı yeniden vurguluyoruz" denildi.

G7'DEN ÇİN'E 'RUSYA'YA BASKI YAP' ÇAĞRISI

Rusya'nın Ukrayna'daki limanları abluka altında tutarak buğday ihracatını engellemesinin "jeostratejik amaçlı saldırı" olduğu ve buna son verilmesi gerektiği belirtilen bildiride, Çin'e de "Ukrayna işgalini sona erdirmesi için Rusya'ya baskı yapması" yönünde çağrıya yer verildi.