Jandarma ve polisin birlikte müdahale ettiği olaylarda birbirlerinin çadırlarını da yakan Roman vatandaşlardan 6 kişi gözaltına alındı.
Olay, sabah saat 06:00 sıralarında meydana geldi. Orhangazi’nin Yalova sınırı yakınlarında kurdukları çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Her iki tarafın tüfeklerinden çıkan saçmalar 6 kişiyi yaraladı. Bir kişi de darp neticesinde yaralandı.
Çadırlarda yaşayan çok sayıda kişinin karıştığı kavgaya jandarma ve emniyet ekipleri birlikte müdahale etti. Güvenlik güçlerinin zor yatıştırdığı kavgadan sonra bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.
Roman vatandaşların kavgasında çadırlar da ateşe verildi. Yanan çadırları itfaiye ekipleri söndürürken, bazı araçların da camları kırıldı.
Tüfekli ve sopalı kavgada yaralanan Türkan Ormancı (41), Zeynep balaban (47), Cavit Balaban (42), Veli Balaban (42), Erdinç Balaban (26) ve Muhsin Balaban (31) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi 112 ambulansları ile Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken. 2 tüfeğe el konulurken, jandarma kavgayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayla alakalı tahkikat devam ediyor.