Mustafa TANITAN

Her zaman olduğu gibi bizi güler yüzü ile karşılayan Aktaş rahmetli Sakıp Sabancı'yı andıran üslubu ile yaptığı açıklamada "Damak zevkine tutkun Bursalıların vazgeçemediği Hacıhasanoğulları baklava ve böreğinin tadını bütün dünya biliyor. 1970 yılında Gülbahçe mahallesinde küçücük bir imalathanede başlattığımız baklava ve börek tutkusu şimdilerde müşterilerimizin teveccüh ve tutkusu ile büyüyerek bir dünya markası haline geldi" dedi.

56 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ

Günümüzde baklava ve böreklerimizi 56 ülkeye ihraç etmekteyiz. Ürettiği ürünlerin ününü bütün dünya bildiğini rekabet konusunda da ancak kendileri ile yarış içinde olduklarını ifade eden Aktaş en güzel yatırımın insana olduğunu belirterek kendine Sakıp Sabancı’yı örnek aldığını söyledi.

TAKSİMDE DE ŞUBE AÇTIK

Babadan kalma baklavacılık mesleği sayesinde adını bütün Türkiye hatta Dünya'ya duyuran Hacıhasanoğulları Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, Bursa’da 10 şubelerinin bulunduğunu Türkiye genelinde ise 30 şube ile hizmet verdiklerini söyledi. Aktaş, geçtiğimiz yıl İstanbul’da 4. şubeyi Taksim'de açtıklarını sözlerine ekledi.

RÜYALARIMA GİRİYOR.

Ürettikleri 100 çeşit baklava ile Bursa’da bir marka haline gelen Hacıhasanoğulları Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, “Çok sevdiğim Bursalı hemşerilerime en iyi şekilde hizmet vermek için gece gündüz arayış içindeyim. İnanın rüyalarımda dahi baklava çeşitlerini arar oldum. Gıda mühendisleri kontrolünde imal ettiğimiz Baklava çeşitlerimiz sektöründe Bursa’da bir marka haline gelmiştir. İnternet aracılığı ile de satış yapan firmamız Halka Hizmet Hakka hizmet prensibi hareket etmektedir.

80 KİŞİ ÇALIŞIYOR

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Son model elektronik makineler ve fırınlarla üretim yaptıklarını belirten Yüksel Aktaş Yunus Emre Mahallesinde bulunan fabrikalarında vardiyalı olarak toplam 80 kişinin çalıştığını ürettikleri Baklavaların bir kısmının dış ülkelere ihraç edildiğini özelliklede Arap ülkelerinin ürünlerini tercih ettiklerini söyledi.

17 ÇEŞİT PEYNİRDEN YAPILIYOR

Hacıhasanoğulları Baklavaları Su böreği ile de adını bütün dünyaya duyurma başarısını gösterdi. Kars Ardahan Iğdır başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinin 17 ayrı ilindeki yaylaların kekikli otları ile beslenen Keçi ve Manda’dan elde edilen sütlerden yapılan Peynirleri Su böreğinde kullandıklarını söyleyen Aktaş “Baklavadan sonra Su böreğimizde Bursa’da bir marka haline geldi” dedi. Aktaş, Türk ve Müslüman aleminin barış ve huzur içinde bir bayram geçirmeleri dileklerinde de bulundu. Aktaş insanların maske, mesafe, temizlik ve aşı ile koronavisüten kurtulabileceklerini de sözlerine ekledi.