Sancaktepe Belediyesi Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya gelişinin 1444’üncü yıl dönümünü anmak için Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde program düzenledi. Nihat Hatipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Nihat Hatipoglu programa katılan Sancaktepe halkına Peygamber Efendimizi anlattı. Konuşmalar sonrası Genç Gelecek Müzik Kulübü sanatçılarının okuduğu ilahi büyük beğeni topladı.

Programa katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yıllardır göreve geldiğimiz andan itibaren her yıl güzel programlar yapıyoruz. Bu günde yaptığımız programda Nihat Hatipoğlu hocamız vatandaşlarımıza peygamber efendimizi anlatıyor. Peygamber efendimizin sünnetine tabii olmanın güzelliklerinden bahsediyor. Peygamber Efendimizin biz Müslümanlara genel olarak tavsiyelerinden bahsediyor. Bizler de büyük bir coşkuyla peygamber efendimizin hocamızdan dinleyerek öğrenmiş oluyoruz” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Peygamber Efendimizin Müslümanlara ışık tutan yol haritası olduğunu söyleyen Erdem, “Peygamber efendimiz bütün Müslümanlara ışık tutan, yol haritası veren ve yeryüzündeki bütün Müslümanlara rehberlik yapan yüce bir peygamberdir. Peygamber Efendimizin genel hayatı içerisinde karşılaşmış oldukları ve Mekke dönemindeki zorluklarda olmak üzere, Medine hayatı ve tüm yaşadıkları içerisinde Müslümanlara verilen bir mesaj var. Bu günden bu salonumuzda ilk defa organize edilen Kutlu Doğum Haftası’nda komşularımızla bir araya geldik.

Buradaki ilk programımızı peygamber efendimizin hayatı ile açmış olduk. Yeni yaptığımız Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezimizin çok hayırlı işlere vesile olacağının inancı içerisindeyim. Oldukça yoğun bir ilgi var ama bir sonraki yıllarda da daha büyük salonlarda inşallah Sancaktepe’lileri buluşturacağız. Spor salonumuza programlarımıza kaydıracağız. Çünkü, buradaki yoğunluk bizi daha büyük adrese sevk ediyor. İnşallah Peygamber Efendimizi daha fazla insanımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bu günde Nihat Hatipoğlu hocamızın güzel yorumlarıyla daha iyi anladık ve daha iyi tanıma fırsatı yakalamış olduk” diye konuştu.

“EBEDİ LİDER HZ. MUHAMMED MUSTAFA’DIR”
Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programına konuşmacı olarak katılan Nihat Hatipoğlu, “Elhamdülillah Türkiye’de resmi ya da gayri resmi artık her mekânda sevgili peygamberimizin ahlakı, ilkeleri ve onun getirdiği ölümsüz mesajlar iletiliyor. Sevgiye, merhamete, barışa, affa, düşürmemeye, düşeni affetmeye, insanları sömürmemeye, çamur atmamaya, insanları razı kılmaya, bütün sıkıntıları kaldırmaya yönelik olan kutlamalarda ufuk insan ebedi önder, ebedi lider elbette de Hz. Muhammed Mustafa’dır.

Eğer onu anlatabiliyorsak ve onun ahlakına insanları yönlendirebiliyorsak ki onun ahlakı Kuran’dır, Kur’an okumaya ve Resulullah’ın hayatında bir şeyler öğrenmeye beraber düşünerek bir noktaya gelebiliyorsak muhteşem bir şeydir. Medine’sinde o işin kubbesi altında gönüllerimizi idare etmeye devam ediyoruz. Allah bizi onun bereketine şefaatine nail eylesin inşallah” şeklinde konuştu.
Program sonunda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, programa konuşmacı olarak katılan Nihat Hatipoğlu’na çiçek takdim etti.