On binlerce Perulunun her akşam, Türk yapımı “Fatmagül´ün Suçu Ne?” dizisini takip ettiğini söyleyen, Lima´da yaşayan Fransız yönetmen Michel Gomez, pembe dizilerin memleketi olan Latin Amerika´da, Meksika ve Brezilya yapımlarını geride bırakan Türk dizilerinin patlamasına şahit olduğunu söyledi. Gomez, “Diziler öylesine başarılı ki bu yıl onlarca çocuğa ´Binbir Gece´ dizisinin başrol oyuncularının isimleri olan Onur ve Şehrazat isimleri verildi” diyor.

TÜRK DİZİLERİNİ SATIN ALMAK KÂRLI

Ünlü yönetmen Michel Gomez´e göre Türk dizileri her şeyden önce uzun süre başarılara imza atan yerel yapım pembe dizileri anımsatıyor. Halkın artık yerel yapım mafya dizilerine fazlasıyla yönelmiş olmasına tepkili olduğunu belirten Gomez, kanallar için Türk dizileri satın almanın çok daha kârlı olduğunu söyledi.

 

ÇEKİM KALİTESİ TAKDİR EDİLİR SEVİYEDE

Perulu yönetmen Eduardo Adrianzen, senaryonun ötesinde çekim kalitesinin takdir edilir bir seviyede olduğunu söyledi. Türk dizilerinin, yoğun duygulara yer vermekten kaçınmayan, melodramlar olarak geleneksel pembe dizi izleyicilerine hitap eden bir yapım olduğunu ifade etti. Adrianzen, başarının diğer anahtarının ise karakterlerin benimsenmesi olduğu belirttip “Erkeklerdeki maço davranışları burada ilgi görüyor. Müslüman bir toplum gösterilse bile geleneklerin ve dinin ağır bastığı Katolik toplumuna çok benziyor. Dizilerdeki kadınlar ise Latin Amerika´da olduğu gibi mücadele ediyor ve başarıyor” dedi.