O gün okula gitmeyen üniversite öğrencisi yaşadığı o dakikaları anlattı. Çocuklarını almak için okula giden bir anne ise 10 dakika ile kurtulduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Bir esnaf ise yangında 17 kuşunun telef olduğunu söyledi. 3 apartmanda toplam 7 daire ve 5 dükkanın zarar gördüğü mahallede ekipler, alarma geçti.

Edinilen bilgiye göre, dün merkez Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi Oluklu Sokak`ta BUSKİ ekipleri altyapı çalışması yaparken doğalgaz borusu patladı. Etrafa yayılan yoğun gazın alev alması sonucu çıkan yangın herkesi dehşete düşürdü. Evlerinde o anları yaşayanlar, yardıma koşan vatandaşlar ve ekipler tarafından kurtarıldı. Can pazarının yaşandığı mahallede muhtemel bir can kaybının olması herkesi sevindirdi.

Geceyi yakınlarının yanında geçiren patlama mağdurları, gün ağarmasıyla soluğu yanan evlerinde aldı. Polis, bölgedeki güvenlik tedbirleri sürdürdü. UEDAŞ ekipleri yanan kabloları değiştirmeye çalışırken, kazıyı yapan işçiler ise bölgeyi toparlamaya başladı. İş makineleri düzenleme yaparken açık olan çukurun kapatılması için çalışma başlatıldı. BUSKİ’den bir inceleme heyeti de bölgedeki zarar gören evleri gezerek, vatandaşlardan bilgi aldı.

İLK KEZ DEVAMSIZLIK YAPINCA DEHŞETİ YAŞADI
Savaş alanına dönen evlerdeki görüntüler ise yürek burktu. Babası Hikmet işe, kardeşi Berna okula, annesi Binnur’un ise misafirliğe gittiği evde yalnız kalan Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuğba Bayraktar (21) patlamanın evde ders çalışırken yaşandığını anlattı. İlk defa o gün devamsızlık yaptığını söyleyen Bayraktar, “Sabah ekiplerin çalıştığını görünce hiç bir tedbir alınmamasından dert yanmıştık. Çünkü daha önceki yıllarda diğer bir mahallede de patlama yaşanmıştı. Ben ilk kez o gün devamsızlık yaptım. Canım okula gitmek istemedi. Evde ders çalışıyordum. Önce bir patlama sesi duyuldu. Hemen pencereye yöneldim. Gaz fışkırdığını görünce vanayı kapatmaya koştum. Ardından gaz alev aldı. Pencereleri eriten alevler içeri kadar girdi. Hemen babamı arayıp yardım istedim. Arka balkondan merdiven uzatıp beni kurtardılar. Bu gece yaşadığım şoktan dolayı uyuyamadım. Ne zaman insanlara insan gibi değer verilecek, tüm tedbirler alınacak bilmiyorum” dedi.

ÇOCUKLARI İÇİN OKULA GİTTİ FACİADAN KURTULDU
Eşi iş için Eskişehir’e giden mağdurlardan 38 yaşındaki Havva Genç ise, 6 yaşındaki kızını okula götürüp, sabahçı olan 8 yaşındaki oğlu Mustafa’yı almak için okula gittiğini belirterek, “Okuldaki törenden fotoğraf çekecektik. Tabletin şarjının bittiği görünce eve fişini almaya gidecektik. İyi ki de geri dönmemişiz. Ben evden çıktıktan 10 dakika sonra patlama olmuş. Faciayı ucuz atlattık. İyi ki de evde yoktuk” derken gözyaşlarını tutamadı.

17 KUŞ TELEF OLDU
Kazanın yapıldığı köşede yem ve kuş satışı yapan dükkanı bulunan Hüseyin Er ise, patlamayı görünce kaçarak kurtulduklarını söyledi. 3 bin liralık zararın olduğunu ifade eden Er, “6 kanarya, 10 muhabbet kuşu ve bir papağanım telef oldu. Tente yandı, yemlerim ıslandı. Yetkililer zararımızı karşılasın. Bizim suçumuz neydi?” diye konuştu.
Bu arada patlama sonrası vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerinde ise dehşet anları saniye saniye görüntülendi.