Çocuğumu valilik binası içinde bulunan Bursa Anaokulu’na gönderiyorum ancak maalesef ki valilik içinde bulunan okula ait çocuk parkı sadece 2 oyuncaktan oluşuyor ve bir salıncağı dahi yok.

Bahçenin geçen yıldan beri sorunları var.

1-Zemin sert ve toprak taşla karışık olduğundan çocuklar düştüğü zaman canı acıyor.

2-Bahçe içinde bulunan merdivene benzeyen tahtanın parke taşları kırık. Haliyle bahçenin her tarafı kırık parke taşı ile dolu.

3- Oyuncakların biri paslanmış. Paslı kısım çocukların ulaşacağı şekilde ve temas halinde…

4- Ahşap olan diğer oyuncak yıpranmış, tahtası kalkmış, çivileri çıkmış durumda. Hal böyle olunca çocukların ya kıyafetleri yırtılıyor ya da kol bacakları çiziliyor. Kabukları kalkmış tahta, çocukların bedenini çiziyor.

DİLEKÇE VERDİK, TELEFONLA ARADIK…

Tüm bu sıkıntılar hakkında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne dilekçe verildi ancak sekiz ay geçmesine rağmen maalesef bugün tarihi ile hiç bir şey yapılmadı.

Üzerine 3 defa telefonla aradım hatırlattım, hatta mesaj attım ama maalesef yine hiç bir işlem yapılmadı.

İŞ ADAMLARINI VE İŞ KADINLARINI ARADIM

Bir çare bulabilirim düşüncesiyle bazı yardım derneklerinin iş adamlarını, hatta iş kadınlarının bulunduğu derneklerini de aradım. “Çok fazla bütçeye gerek kalmadan el atabilirsiniz ve çocukların sağlıklı ortamda oynamasına sebep olabilirsiniz” desem de, maliyeti çok az olduğu halde hiçbiri kabul etmedi.

PARKI DÜZENLEYİN

Çok rica ediyoruz. Lütfen Park Bahçeleri Müdürlüğü okulumuzdaki parkı düzenlesin, çocukları bekleyen tehlikeli durumundan biran önce kurtarsın. Park, park değil; resmen tehlike alanı.

Bir çim veya yumuşak zemin yapılsın. Hiç olmazsa kum zemin oluşturulsun. Bu parka çocuklarımız çok fazla geliyor.

OLMADI BİZ YAPALIM

Belediyenin kırık parke taşlarını onaracak hiç mi personeli yok. Yoksa şayet o da söylensin ve biz yapalım.   

Ayrıca; ahşap oyun parkı zımpara boya olacak. Bunun maliyeti de çok az. Diğer oyuncaklar da boyanacak.

Eğer belediyenin park bahçeleri çocuklarımıza bu alanı çok görüyorlar ise, biz veliler toplanırız ve boya, zımpara yapar, çim de ekeriz. Yeter ki bize olumlu olumsuz bir cevap verilsin.

Saygılarımla

Asiye AYAN DURALI